Házi füstölő fazékban, az első ilyen innovatív berendezés Lengyelországban – most nagyobb, szerkezetileg megújult, 35 L-es változatban, amely lehetővé teszi akár 8 kg alapanyag (többek között hosszú kolbászok) füstölését, egy magas (50 cm) fazék használatával.Újdonság a Browintól – a dragON professz... több >
Házi füstölő fazékban, az első ilyen innovatív berendezés Lengyelországban – most nagyobb, szerkezetileg megújult, 35 L-es változatban, amely lehetővé teszi akár 8 kg alapanyag (többek között hosszú kolbászok) füstölését, egy magas (50 cm) fazék használatával. Újdonság a Browintól – a dragON professzionális termékvonalból. Ez a termék a füstölés iránti szenvedély igényeire és elvárásaira adott válasz – ügyfeleink véleményét és javaslatait figyelmesen meghallgatva folyamatosan fejlesztjük termékeinket, hogy …a házi egyre jobb legyen!
FIGYELEM: Az eszköz kültéren és a konyhában történő füstölést KIZÁRÓLAG GÁZTŰZHELYEN teszi lehetővé.
A füstölő előnyei:
Kényelmes füstölés és rápirítás húsok, halak és sajtok esetén- anélkül, hogy el kellene hagyni a házat.
A füstölő használható a konyhában vagy más helyiségben, illetve kültéren is.
Füst elvezetése a helyiségen kívülre- cső segítségével (pl. az ablakon ki).
Nagy kapacitású füstölő (35 L) - egyszerre akár 8 kg alapanyag füstölésére.
Magas fazék (50 cm) - lehetővé teszi halak, kolbászok és más hosszabb termékek – például sonkák vagy szűzpecsenyék – füstölését.
Füstölőhorgok a készletben. A fedélbe szerelt hőmérő.
A terméket szabadalmi jog védi.
Az említett előnyökön kívül érdemes megemlíteni a füstölő további erősségeit is:
A fedélre szerelt, formázott, háromszög alakú acélhuzal akasztó, amely megkönnyíti a füstölt termékek felakasztását és megakadályozza azok elmozdulását.
A rács használható a csepegtetőtálcára helyezve vagy horgokra felfüggesztve.
A füstölő alkatrészeinek könnyű szerelése és szétszerelése.
Az eszköz könnyű kezelése.
Praktikus fogantyúk a fazék oldalain és a fedélen.
Két külön tálca – az egyik a füstölőforgácsnak, a másik a füstölés során kiolvadó zsírnak (csepegtető), acélhuzalból készült alátéttel elválasztva.
Használat előtt alaposan ismerkedjen meg az útmutatóval, és tartsa be az abban foglaltakat. Az útmutatót őrizze meg – az abban található tanácsok segítséget nyújtanak a készülék üzemeltetése során.
A készlet elemei:
fazék 4 reteszeléssel és 2 fogantyúval
fedél tömítéssel és fogantyúval, valamint szerelési elemek (csavarok, tömítő alátétek és anyák – 2-2 db)
csonk a füstelvezető csőhöz, szilikon tömítéssel és rögzítő anyával
cső (3 m)
hőmérő (0-250⁰C) anyával, alátéttel és tömítéssel
akasztó füstölt termékekhez, szerelési elemek (szilikon tömítések és anyák – 3-3 db)
tálca a füstölőforgácshoz
háromszög alakú acélhuzal alátét – a csepegtetőtálca alá
csepegtetőtálca
rács
S alakú horgok (3 db)
használati útmutató
A szerelési elemek a fazék belsejében találhatók. A fedél fogantyújának, az akasztónak, a hőmérőnek, a csonknak és a füstelvezető csőnek a felszerelését saját kezűleg kell elvégezni.
Műszaki jellemzők
A füstölő űrtartalma: 35 L
A felfüggesztett alapanyag maximális össztömege: 8 kg
A fazék magassága fedél nélkül: 500 mm
Alsó átmérő: 292 mm
Füstölt termékek, pácok és halakhoz, illetve húsokhoz való páclé receptjeit megtalálja weboldalunkon.
A füstölt termékek megfelelő színének és aromájuk gazdagításának eléréséhez használjon megfelelő füstölőforgácsot (50–100 g elegendő).
Az elkészített étel típusától függően ajánljuk a forgácsot.