Fehér, 30 l-es erjesztőedény fedéllel és mércével - sör, bor és cukorcefrék erjesztéséhez.
Gazdaságos, 30 L-es erjesztőedény, amelyben elkészítheted kedvenc házi italaidat. Fehér, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas műanyagból készül, amely nagy szilárdságáról és rugalmasságáról ismert. Az edények PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, élelmiszerrel való érintkezésre engedélyezettek, és ellenállnak a gyümölcsökből származó tanninokkal való érintkezés okozta elszíneződésnek. A készletben található, nyílással ellátott fedél és az univerzális, zárókupakkal ellátott dugó lehetővé teszik az edény lezárását vagy erjesztőcső elhelyezését. A skálát és a házi bor, sör, valamint felvágottak készítésére vonatkozó tanácsokat tartalmazó nyomat segít az edényben lévő cefre mennyiségének ellenőrzésében, és megkönnyíti a házi finomságok elkészítését.
A tartály és a fedél polipropilénből készül, a termék BPA-mentes.
Használat:
Az edény könnyebb kinyitása érdekében emelje meg kissé a fedelet a fogantyúnál fogva, csúsztasson a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelét, majd húzza végig azt az edény pereme körül.
Nem ajánlott az edényeket dörzsszivaccsal tisztítani, hogy ne karcolódjon a felületük, mert az fertőzés forrásává válhat.
Figyelem:
Ezek az edények további tömítéssel láthatók el, ha a tartály peremét vazelinnel vagy étolajjal bekeni. A cefre elkészítése előtt az erjesztőedényt alaposan fertőtleníteni kell metabiszulfit segítségével.
A tartalom megengedett legmagasabb hőmérséklete: 85°C.
Az edények hőmérséklete töltés előtt legalább 5°C legyen.
A tartalom maximális alkoholtartalma: 70%.
A készlet tartalma:
Termékméretek:
UV-sugárzással szembeni védelemmel történő tárolás
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében az üres vagy megtöltött edényeket nem szabad szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, az edényeket és fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez például megvalósítható úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel rakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával takarják le.
Üres edények tárolása
Mivel az edények és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvességtől való védelem miatt fontos, hanem hatékonyan megelőzi a kondenzvíz képződését is, amely különösen az offset nyomattal, IML applikációval vagy digitális eljárással dekorált csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus adalék alkalmazása ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő raktározás.