Átlátszó 30 L-es erjesztő tartály most különleges, bővített készletben. Az extra elemeknek köszönhetően még könnyebben és kényelmesebben elkészítheted kedvenc házi italaidat. Élj a lehetőséggel még ma!
Az egész készlet a házi savanyúságok készítéséhez is használható.
Az erjesztő tartály rendelkezik PZH tanúsítvánnyal, amely engedélyezi az élelmiszerrel való érintkezést. Átlátszó műanyagból készült, így a fedél felnyitása nélkül figyelheted az erjedés előrehaladását. Polipropilén termék, BPA-mentes.
Most bővített készlet: tartály leeresztőcsappal és három törhetetlen erjesztőcsővel: függőleges MAXI, oldalsó és vízszintes.
Ezzel a praktikus, komplett készlettel könnyedén elkészítheted kedvenc házi italaidat, szükség esetén pedig savanyúságokat is. A 30 L űrtartalmú tartály élelmiszerrel érintkezésre alkalmas, átlátszó műanyagból készült. Az erjedés előrehaladását a fedél felnyitása nélkül is megfigyelheted. A tartály nagy teherbírású, megfelelően rugalmas, és ellenáll a gyümölcsökből származó csersavakkal való érintkezés miatt kialakuló elszíneződésnek.
A cső lehetővé teszi a szén-dioxid (CO2) szabályozott távozását az erjedés során, és hatékonyan megóvja a cefrét az oxigénnel való érintkezéstől, valamint a nem kívánatos muslicáktól, más rovaroktól és a baktériumoktól is.
Figyelem: ha korlátozott a lehetőség a vízszint ellenőrzésére a csőben, kevésbé párolgó olajos folyadékkal is feltöltheted.
A forgatható leeresztőcsap lehetővé teszi a sör, a bor vagy más cefrék teljes lefejtését az üledék fölül. A csap elhelyezése nem akadályozza a tartály különböző sík felületekre történő elhelyezését.
A tartály használata:
A tartály egyszerűbb kinyitása érdekében a fedelet a fogantyút óvatosan meghúzva billentsd meg, majd a keletkezett résbe illessz be például egy teáskanál nyelét, és húzd végig a tartály pereme körül. Nem ajánlott a tartályt dörzsszivaccsal tisztítani, nehogy megkarcold a felületét, ami a fertőzések melegágyává válhat.
FIGYELEM: A tartály tömítettsége tovább növelhető, ha a peremét vazelinnel vagy étolajjal bekened. A cefre elkészítése előtt az erjesztő tartályt alaposan fertőtleníteni kell kálium-metabiszulfit segítségével.
Megengedett maximális betöltési hőmérséklet: 85°C
A tartályok hőmérséklete feltöltés előtt: legalább 5°C
A betöltött anyag maximális alkoholfoka: 50%
UV-sugárzás elleni védelemmel történő tárolás
Az UV-sugárzás okozta károsodások elkerülése érdekében az üres vagy megtöltött tartályokat nem szabad szabad ég alatt tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és a fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez például megoldható úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel megrakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával letakarjuk.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és fedelek érzékenyek az időjárási hatásokra, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvességtől védi őket, hanem hatékonyan megelőzi a páralecsapódást is, amely különösen az ofszet nyomattal, IML applikációval vagy digitális nyomattal dekorált csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, antisztatikus szer használata ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel való szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő raktározás.