Ha készítesz és szereted a házi szőlő- vagy gyümölcsborokat, bizonyára más borászokhoz hasonlóan gyakran szembesülsz a túl magas savtartalom problémájával. Ismerd meg és kezdd el használni a Redukwas® Active - innovatív készítmény, amely segít szabályozni a mustok savtartalmát, anélkül hogy túlságosan fel kellene hígítani őket vagy nagy mennyiségű cukrot kellene hozzáadni. A Redukwas® Active használatával könnyedén magasabb szintre emelheted borászművészeted, jobb minőségű bort nyerve.
A Redukwas® Active egy innovatív, növényi eredetű termék, amellyel egyszerűen és hatékonyan csökkentheted a szőlő- és gyümölcsmust túlzott savtartalmát, miközben megőrzöd a mustok ízének, színének és aromájának gazdagságát. A Redukwas® Active felhasználásán alapuló, újszerű, saját fejlesztésű savcsökkentési módszer a kókuszdió-héjból készült aktív szénnek a gyümölcsökben jelen lévő savakat megkötő képességét használja ki. Ennek a módszernek köszönhetően elkerülheted a must túlzott hígítását vagy a savanyúság cukorral történő elfedését.
Meggy-, szőlő-, málna- vagy almamustok esetén, amelyek kiinduló savtartalma 14–17 g/L, a Redukwas® Active-ot közvetlenül a musthoz add, hogy a savtartalmat 6–10 g/L elfogadható szintre csökkentsd. A ribizlimustokat, amelyek savtartalma nagyobb, kb. 30–32 g/L, először vízzel hígítsd elő 1:1 arányban, majd végezd el a savcsökkentést a többi gyümölcsre előírt eljárás szerint.
A Redukwas® Activ használatára vonatkozó részletes ajánlások a csomagoláson találhatók.
A savcsökkentés legjobb eredményeit tiszta, cukorhozzáadás nélküli, erjedetlen mustoknál éred el.
Tipp: A világos mustok savcsökkentését közvetlenül a lé kipréselése után, a sötét mustokét pedig közvetlenül a macerációt követően végezd.
Egy csomag Redukwas® Active 10 L musthoz használva a savtartalmat 8 g/L-re csökkenti.
Összetevők: aktív szén