Ha készítesz és szereted a házi gyümölcsborokat, akkor valószínűleg a többi borászhoz hasonlóan gyakran szembesülsz a mustjaidban és boraidban tapasztalható túl magas savtartalommal. Ismerd meg a Redukwas® Plus készítményt, és kezdd el használni – hatékony megoldás, amely segít beállítani a savtartalmat jelentős mennyiségű citromsavat tartalmazó gyümölcsökből készült mustokban és borokban, anélkül, hogy túlzottan hígítanod kellene a mustot vagy nagy mennyiségű cukrot kellene hozzáadnod. A Redukwas® Plus segítségével egyszerűen magasabb szintre emelheted borászati tudásodat, jobb minőségű bort eredményezve.
A Redukwas® Plus elsősorban a jelentős mennyiségű citromsavat tartalmazó ribizliből, málnából, egresből és szederből készült mustok és borok savtalanítására szolgáló termék. Ennek az új készítménynek a formulája lehetővé teszi telt, magas minőségű bor készítését, amelyet a gyümölcsök teljes aromája és íze jellemez. Elkerülheted, hogy a must hígításával savtalaníts, vagy a magas savtartalmat túlzott cukorhozzáadással leplezd.
A savtalanítás célja a savtartalom 6–10 g/L szintre történő csökkentése, és ez a folyamat akkor a leghatékonyabb, ha a must/bor kiinduló savtartalma 12–18 g/L. Az ennél magasabb kezdeti savtartalmú gyümölcsök esetében, például a ribizlinél (30–32 g/L), előzetes hígításra (legtöbbször 1:1 arányban) van szükség a javasolt kiinduló savszint eléréséhez.
A Redukwas® Plus a fermentáció megfelelő lefolyását is elősegíti, optimális feltételeket biztosítva az élesztők számára, növelve azok hatékonyságát és megfelelő fejlődését.
Összetevők: kalcium-karbonát, magnézium-hidrogén-karbonát.