Átlátszó, 30 L-es erjesztő tartály most egyedülálló, bővített készletben.
A kiegészítő elemeknek köszönhetően még könnyebben és kényelmesebben készítheted el kedvenc házi italaidat. Élj a lehetőséggel még ma!
A teljes készletet felhasználhatod házi savanyúságok készítéséhez is.
Az erjesztő tartály PZH tanúsítvánnyal rendelkezik, amely engedélyezi az élelmiszerrel való érintkezést. Átlátszó műanyagból készült, így a fedél felnyitása nélkül figyelheted az erjedés előrehaladását. Polipropilén termék, BPA-mentes.
Most bővített készlet: tartály két, zárókupakkal ellátott dugóval és három törhetetlen erjesztőcsővel: a függőleges MAXI, az oldalsó és a vízszintes csővel.
Ezzel a praktikus, komplett készlettel könnyedén elkészítheted kedvenc házi italaidat, és szükség esetén savanyúságokat is. A 30 L űrtartalmú tartály élelmiszerrel való érintkezésre alkalmas, átlátszó műanyagból készül. Az erjedés előrehaladását a fedél felnyitása nélkül figyelheted. A tartály nagy szilárdságú, megfelelően rugalmas, és ellenáll a gyümölcsökből származó tanninok okozta elszíneződésnek.
Az erjesztőcső lehetővé teszi a szén-dioxid (CO2) szabályozott távozását az erjedés során, és hatékonyan védi a cefrét az oxigénnel való érintkezéstől, valamint a nem kívánatos ecetmuslicáktól, egyéb rovaroktól és a baktériumoktól.
Egy további nyílás saját kezű kifúrása lehetővé teszi egy könyökös erjesztőcső felszerelését, és például az erjesztést egyszerre több, egymásra helyezett tartályban is végezheted.
Figyelem: ha korlátozott a csőben lévő vízszint ellenőrzésének lehetősége, kevésbé párolgó, olajos folyadékkal is feltöltheted.
A tartály használata:
A tartály könnyebb kinyitásához pattintsd meg a fedelet, finoman húzva a fogantyút, csúsztasd a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelét, majd vezesd körbe a tartály pereme mentén. Nem ajánlott a tartályokat durva súrolókkal tisztítani, nehogy megkarcold a felületet, ami a fertőzések melegágyává válhat.
FIGYELEM: A tartály tömítése tovább javítható, ha a peremét vazelinnal vagy étolajjal bekened. A cefre elkészítése előtt az erjesztő tartályt alaposan fertőtlenítsd kálium-metabiszulfit segítségével.
A betöltet megengedett maximális hőmérséklete: 85°C
A tartályok töltés előtti hőmérséklete: minimum 5°C
A betöltet maximális alkoholtartalma: 50%
UV-sugárzás elleni védelemmel történő tárolás
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében a tartályokat – üresen vagy megtöltve – nem szabad a szabadban tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem kivitelezhető, a tartályokat és fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez történhet például úgy, hogy a tartályokat és fedeleket tartalmazó raklapokat UV-álló műanyag ponyvával további lefedéssel látjuk el.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és fedelek érzékenyek az időjárási tényezők hatásaira, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket raktározni. Ez nemcsak a nedvességtől való védelem miatt fontos, hanem hatékonyan megelőzi a víz kicsapódását is, ami különösen az ofszetnyomtatással, IML címkézéssel vagy digitálisan dekorált csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, antisztatikus szer használata ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel történő szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő tárolás.