Borkészítő készlet 4 PORY ROKU - Vadrózsa

SZIMBÓLUM: 400002
EAN: 5908277717742

2 160 Ft

Kosárba tesz

20575,43 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 400002
EAN: 5908277717742


Leírás

4 ÉVSZAK bor készlet – vadrózsával, szárított gyümölcs- és virágkeverék, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keverék, amelynek segítségével 8-10 L finom, aromás bort készíthetsz.Az év bármely szakában elkészíthető –szárítmányból készült bort tavasszal vagy télen is készíthetsz, amikor nehéz fri... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

4 ÉVSZAK bor készlet – vadrózsával, szárított gyümölcs- és virágkeverék, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keverék, amelynek segítségével 8-10 L finom, aromás bort készíthetsz. 


  • Az év bármely szakában elkészíthető – szárítmányból készült bort tavasszal vagy télen is készíthetsz, amikor nehéz friss gyümölcshöz jutni!
  • Természetes vadrózsa-jegyekkel készült bor– a készlet természetes, szárított összetevőket tartalmaz, mint például csipkebogyóhéj, alma, hibiszkuszvirág, fekete berkenye gyümölcse.
  • Akár 10 L borhoz  a készlet nagyon kiadós, 100 g szárítmány + 5 g tápanyaggal ellátott élesztő elegendő akár 10 L musthoz.
  • Akár 17% – ha a leírásban megadott cukormennyiséget adod a musthoz, erős bort kapsz (17%). Ha a könnyebb borokat kedveled, adj kevesebb cukrot.
  • Gyors és egyszerű bor – a 4 ÉVSZAK készlettel a borkészítés nagyon egyszerű, és már 5 hét múlva élvezheted a fogyasztásra kész italt.


Ha télen vagy tavasszal szeretnél bort készíteni, amikor kevés a friss gyümölcs, vagy nyáron nem akarsz időt szánni a szezonális termés feldolgozására, van egy praktikus megoldásunk!

4 ÉVSZAK – vadrózsával,  ez egy borkészítő készlet, amely gondosan válogatott gyümölcs- és virágszárítmányt, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keveréket tartalmaz. Mostantól az év bármely szakában elkészítheted a kiváló házi mustokat.

 

A 105 g-os csomag 100 g gondosan válogatott szárítmány-összetevőt és 5 g, kiváló minőségű, tápanyaggal ellátott élesztőt tartalmaz. A készlet 8-10 L aromás, kiváló ízű bor elkészítésére elegendő, amely akár 17%-ig is kierjed.

 

A készlet rendkívül egyszerű használata miatt kiváló választás azoknak is, akik most teszik meg első lépéseiket az otthoni borkészítésben. A készlet összetevőihez csak vizet és cukrot kell adni, majd a mustot szobahőmérsékleten hagyni.

 

Jó hír a türelmetleneknek – optimális erjesztési körülmények mellett már 5 hét után megkóstolhatod a bort.

 

A szárítmány összetevői:

csipkebogyóhéj, alma, hibiszkuszvirág, fekete berkenye gyümölcse, aroma. 

 

A tápanyaggal kevert élesztő összetevői:

élesztő [borélesztő S. cerevisiae, emulgeálószer: szorbitán-monosztearát], diamónium-foszfát, B1-vitamin.

 

Használati útmutató:

A gyümölcsszárítmányt tartalmazó tasak tartalmát és 2 kg cukrot szórd 10 L, 85°C-os vízbe, és 3 percig keverd, miközben tartod a megadott hőmérsékletet. Ezután az egészet öntsd át erjesztőtartályba, és hűtsd le szobahőmérsékletre. Majd add hozzá a kis tasak borélesztőt tápanyaggal. Egy hétig erjeszd, majd szűrd le a mustot szűrőn. Adj hozzá 0,5 kg cukrot, és folytasd az erjesztést egy hónapig. A bor karakterének gazdagításához adj 1 g, vörös- vagy fehérborhoz való tannint (vagy 2 filter fekete tea főzetét).

Ha intenzívebb bort szeretnél, készítsd el a fenti recept szerint, de 1,6 kg cukrot és 8 L vizet használva, majd egy hét múlva adj hozzá 0,4 kg cukrot, és várj a fermentáció befejeződéséig.

A fermentáció végét megállapíthatod cukorfokolóval. Több egymást követő napon ellenőrizd a cukorszintet. Ha az érték nem csökken, tekintsd jelnek, hogy az erjedés befejeződött. Kezdheted a következő lépést.

Derítés:

Hagyd a bort letisztulni, lehetőleg hűvös helyen. Ha fény felé tartva a pohárba töltött italon látod, hogy a bor nem zavaros, lefejtheted az üledékről. Ehhez a legjobb a kényelmes automata szifon, amely visszafolyás-gátló szeleppel rendelkezik, így csökkenti a visszaszívás és az üledék felkavarásának kockázatát.

Ha gyorsabban szeretnéd letisztítani az erjedés utáni bort, használj kálium-metabiszulfitot 0,8 g/8 L arányban – az adagot oldd fel 50-100 ml vízben, majd add a musthoz és alaposan keverd el. A kálium-metabiszulfit oldata nem tartós, ezért közvetlenül felhasználás előtt készítsd el. A jellegzetes, erős kénszag miatt a terméket csak jól szellőző helyiségben használd.

 

Egy nap elteltével adj hozzá Klarowin 2-t 1,9 g/8 L arányban – a kimért mennyiséget oldd fel 50 ml vízben, és add a borhoz. Alaposan keverd el. Az eredmény kb. egy hét múlva látható, a fenékre ülepedő üledék formájában.

 

Ajánljuk a 4 ÉVSZAK bor készlet két másik változatát is: málnával és vörösáfonyával


A csomagolás méretei:

- hossz: 13 cm

- szélesség: kb. 4 cm

- magasság: 22 cm

 

Tömeg
0.105 kg

Borkészítő készlet 4 PORY ROKU - Vadrózsa

Borkészítő készlet 4 PORY ROKU - Vadrózsa ['borkészítő készlet', ' szárított keverék borhoz', ' vadrózsabor', ' vadrózsából készült bor', ' borhoz való keverék', ' borászati készlet', ' téli bor', ' téli borok', ' szárított gyümölcs- és virágkeverék borhoz', ' szárított keverék borhoz', ' szárított gyümölcsből készült bor', ' gyümölcsszárítmányból készült bor', ' szárított gyümölcs', ' szárított virág', ' bordrecept']
kedvencek

2 160 Ft

20575,43 HUF/kg

Tedd a kosárba