4 PORY ROKU borkészítő készlet – Vörösáfonya

SZIMBÓLUM: 400003
EAN: 5908277717759

2 160 Ft

Kosárba tesz

20575,43 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 400003
EAN: 5908277717759


Leírás

4 PORY ROKU borkészítő készlet – vörösáfonyával, gyümölcs–virág szárítmány és tápanyaggal ellátott borelesztő keveréke, amelynek segítségével 8–10 l finom, aromás bort készíthetsz. Az év bármely szakában elkészíthető –a szárítmányból készült bort tavasszal vagy télen is elkészítheted, amikor nehéz f... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

4 PORY ROKU borkészítő készlet – vörösáfonyával, gyümölcs–virág szárítmány és tápanyaggal ellátott borelesztő keveréke, amelynek segítségével 8–10 l finom, aromás bort készíthetsz.

 

  • Az év bármely szakában elkészíthető – a szárítmányból készült bort tavasszal vagy télen is elkészítheted, amikor nehéz friss gyümölcshöz jutni!
  • Természetes vörösáfonyás jegyekkel bíró bor– a készlet természetes, szárított összetevőket tartalmaz, mint például vörösáfonya gyümölcse, hibiszkuszvirág, arónia gyümölcse, alma, fekete bodza gyümölcse, feketeribizli, csipkebogyó héja.
  • Akár 10 l borhoz  a készlet nagyon kiadós, 100 g szárítmány + 5 g tápanyagos élesztő elegendő akár 10 l musthoz.
  • Akár 17% – az útmutatóban megadott cukormennyiséget a musthoz adva 17%-os, erős bort kapsz. Ha könnyebb bort szeretnél, adj kevesebb cukrot. 
  • Egyszerű és gyors – a 4 PORY ROKU készlettel a borkészítés nagyon egyszerű, és már 5 hét múlva élvezheted a fogyasztásra kész italt.

 

Ha télen vagy tavasszal szeretnél bort készíteni, amikor nincs friss gyümölcs, vagy nyáron nem szeretnél időt szánni a szezonális termés feldolgozására, van egy praktikus megoldásunk!

4 PORY ROKU – vörösáfonyával, borkészítő készlet, amely gondosan összeválogatott gyümölcs–virág szárítmányt és tápanyaggal ellátott borelesztő keveréket tartalmaz. Mostantól az év minden szakága ideális a kiváló házi mustok elkészítéséhez.

 

A 105 g-os csomag 100 g gondosan válogatott szárítmányt és 5 g, magas minőségű tápanyagos élesztőt tartalmaz. A készlet 8–10 l illatos, ízével lenyűgöző bor elkészítésére elegendő, amely akár 17%-os alkoholtartalomig is kierjedhet.

 

A készlet rendkívül egyszerű használata miatt kiváló választás azoknak is, akik most teszik meg első lépéseiket a házi borkészítésben. Az összetevőkhöz csak vizet és cukrot kell adni, majd a mustot szobahőmérsékleten hagyni erjedni.

 

Jó hír a türelmetleneknek – optimális erjesztési körülmények mellett már 5 hét múlva megkóstolhatod a bort.

 

A szárítmány összetevői:

vörösáfonya gyümölcse, hibiszkuszvirág, arónia gyümölcse, alma, fekete bodza gyümölcse, feketeribizli, csipkebogyó héja, arónialé-koncentrátum, aroma.


Az élesztő és tápanyag összetevői:

élesztő [borelesztő S. cerevisiae, emulgeálószer: szorbitán-monosztearát], diammonium-foszfát, B1-vitamin.

 

Használati útmutató:

A gyümölcsszárítmányt tartalmazó tasak tartalmát és 2 kg cukrot szórd 10 l, 85°C-os vízbe, és a megadott hőmérsékletet tartva keverd 3 percig. Ezután az egészet öntsd át erjesztőedénybe, és hűtsd le szobahőmérsékletre. Majd add hozzá a kis tasak tartalmát (borelesztő és tápanyag). Egy hétig erjeszd, majd szűrd le a mustot szűrőn. Adj hozzá 0,5 kg cukrot, és folytasd az erjesztést további egy hónapig. A bor karakterének gazdagításához adj 1 g, vörös- vagy fehérborhoz való tannint (vagy 2 filter fekete tea főzetét).

Ha intenzívebb bort szeretnél, készítsd el a fentiek szerint, de 1,6 kg cukorral és 8 l vízzel, majd egy hét múlva adj hozzá 0,4 kg cukrot, és várj a fermentáció befejeződéséig.

A fermentáció végét a cukorfokoló segítségével állapíthatod meg. Néhány egymást követő napon ellenőrizd a cukorszintet. Ha az érték nem csökken, ez annak a jele, hogy a fermentáció befejeződött. Te pedig elkezdheted a következő lépést.

Derítés:

Hagyd a bort derülni, lehetőleg hűvös helyen. Amikor a pohárba töltött italt a fény felé tartva látod, hogy már nem zavaros, lefejtheted az üledékről. A legjobb a kényelmes automata szifon, amely csökkenti a visszafolyás és az üledék felkavarásának kockázatát (visszacsapó szeleppel rendelkezik).

Ha gyorsabban szeretnéd kideríteni a bort az erjesztés után, használj kálium-metabiszulfitot 0,8 g/8 l arányban – az adagot oldd fel 50–100 ml vízben, majd add a musthoz, és alaposan keverd el. A kálium-metabiszulfit oldata nem tartós, ezért közvetlenül felhasználás előtt készítsd el. Jellegzetes, csípős, kénes szaga miatt a terméket kizárólag jól szellőző helyiségben ajánlott használni.

 

Egy nap elteltével adj hozzá Klarowin 2-t 1,9 g/8 l arányban – a kimért mennyiséget oldd fel 50 ml vízben, majd add a borhoz. Alaposan keverd el. Az eredmény kb. egy hét múlva látható, a fenékre leülő üledék formájában. 

 

Ajánljuk továbbá a 4 PORY ROKU borkészítő készlet két másik változatát: vadrózsával és málnával.


A csomag méretei:

  • hossz 13 cm
  • szélesség kb. 4 cm
  • magasság 22 cm
Tömeg
0.105 kg

4 PORY ROKU borkészítő készlet – Vörösáfonya

4 PORY ROKU borkészítő készlet – Vörösáfonya ['gyümölcsbor', ' vegyes gyümölcsbor', ' gyümölcsből készült bor', ' virágbor', ' szárítmányból készült bor', ' aszalt gyümölcsből készült bor', ' gyümölcsszárítmányból készült bor', ' vörösáfonyabor', ' almabor', ' fekete berkenyebor', ' hibiszkuszbor', ' fekete bodzából készült bor', ' feketeribizlibor', ' csipkebogyóbor', ' borkészítési keverék', ' borkészítő készlet', ' téli bor', ' gyümölcsszárítmány', ' virágszárítmány', ' borrecept']
kedvencek

2 160 Ft

20575,43 HUF/kg

Tedd a kosárba