4 ÉVSZAK borkészítő készlet - Málna

SZIMBÓLUM: 400001
EAN: 5908277717735

2 160 Ft

Kosárba tesz

20575,43 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 400001
EAN: 5908277717735


Leírás

4 PORY ROKU borkészítő készlet - málnával, egy gyümölcs- és virágszárítmány, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keverék, amelynek segítségével 8-10 L finom, aromás bort készíthetsz.Az év bármely szakában elkészíthető –bort a szárítmányból tavasszal vagy télen is készíthetsz, amikor nehéz friss... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

4 PORY ROKU borkészítő készlet - málnával, egy gyümölcs- és virágszárítmány, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keverék, amelynek segítségével 8-10 L finom, aromás bort készíthetsz.

 

  • Az év bármely szakában elkészíthető – bort a szárítmányból tavasszal vagy télen is készíthetsz, amikor nehéz friss gyümölcshöz jutni!
  • Természetes málnás aromával – a készlet természetes, szárított összetevőket tartalmaz, mint a málna, alma, arónia és a hibiszkusz virága.
  • Akár 10 L borhoz  a készlet nagyon kiadós, 100 g szárítmány + 5 g tápanyaggal ellátott élesztő elegendő akár 10 L bor elkészítéséhez.
  • Akár 17% – ha az útmutatóban megadott cukormennyiséget adod a musthoz, 17%-os, erős bort kapsz. Ha a könnyű borokat kedveled, adj kevesebb cukrot.
  • Gyors és egyszerű borkészítés – a 4 PORY ROKU készlettel a bor elkészítése nagyon egyszerű, és már 5 hét múlva élvezheted a fogyasztásra kész italt.

 

Ha télen vagy tavasszal szeretnél bort készíteni, amikor kevés a friss gyümölcs, vagy nyáron nem szeretnél időt szánni a szezonális termények feldolgozására, van egy praktikus megoldásunk!

4 PORY ROKU – málnával egy borkészítő készlet, amely gondosan összeválogatott gyümölcs- és virágszárítmányt, valamint tápanyaggal ellátott borélesztő-keveréket tartalmaz. Mostantól az év bármely szakában ideális lesz a kiváló házi borok elkészítése.

 

A 105 g-os csomag 100 g speciálisan összeválogatott szárítmányt és 5 g, magas minőségű, tápanyaggal ellátott élesztőt tartalmaz. A készlet 8–10 L illatos, ízében is elragadó bor elkészítéséhez elegendő, az erjedés akár 17%-ig is eljuthat.

 

A készlet rendkívül egyszerű használata miatt kezdők számára is remek választás. A készlet összetevőihez csupán vizet és cukrot kell adni, majd a mustot szobahőmérsékleten hagyni erjedni.

 

Jó hír a türelmetleneknek – optimális erjedési körülmények mellett már 5 hét után kóstolhatod a bort.

 

A szárítmány összetevői:

alma, arónia gyümölcs, hibiszkuszvirág, málna, aroma.

 

Az élesztő és tápanyag összetevői:

élesztő [borélesztő S. cerevisiae, emulgeálószer: szorbitán-monosztearát], diamónium-foszfát, B1-vitamin.

 

Használat:

A gyümölcsszárítmányt és 2 kg cukrot szórd 10 L, 85°C-os vízbe, és 3 percig keverd, miközben tartod a megadott hőmérsékletet. Ezután az egészet öntsd át egy erjesztőedénybe, és hűtsd le szobahőmérsékletre. Add hozzá a kis tasak tartalmát (borélesztő és tápanyag). Egy hétig erjeszd, majd a mustot szűrd le egy szitán. Adj hozzá 0,5 kg cukrot, és folytasd az erjesztést egy hónapig. A bor karakterének gazdagításához adj 1 g, vörös vagy fehér borhoz való tannint (vagy két filter fekete tea forrázatát).

Ha intenzívebb bort szeretnél, készítsd el a fenti recept szerint, de 1,6 kg-ot és 8 L vizet használva, majd egy hét után adj hozzá 0,4 kg cukrot, és várd meg az erjedés befejeződését.

Az erjedés végét a cukorfokmérő segítségével állapíthatod meg. Több egymást követő napon ellenőrizd a cukorszintet. Ha az érték nem csökken, ez azt jelzi, hogy az erjedés befejeződött. És kezdheted a következő lépést.

Derítés:

Hagyd a bort lederülni, lehetőleg hűvös helyen. Ha a fény felé tartva a pohárba töltött italon azt látod, hogy a bor nem zavaros, lefejtheted a seprőről. Ehhez a legjobb, ha kényelmes automata szifont használsz, amely visszafolyás-gátló szeleppel rendelkezik, és csökkenti a visszafolyás és az üledék felkavarásának kockázatát.

Ha gyorsabban szeretnéd lederíteni az erjedés utáni bort, használj kálium-metabiszulfitot 0,8 g/8 L arányban – az adagot oldd fel 50–100 ml vízben, majd add a musthoz, és alaposan keverd el. A kálium-metabiszulfit oldata nem tartós, ezért közvetlen felhasználás előtt készítsd el. A jellegzetes, erős kénszag miatt a terméket kizárólag jól szellőző helyiségben javasolt használni.

 

Egy nap elteltével adj hozzá Klarowin 2-t 1,9 g/8 L arányban – a kimért Klarowin 2-t oldd fel 50 ml vízben, és add a borhoz. Alaposan keverd el. A hatás kb. egy hét múlva látható, az aljára ülepedő üledék formájában.

 

Ajánljuk a 4 PORY ROKU további két borkészítő készletét is: vadrózsával és vörös áfonyával.


A csomag méretei:

  • hossz: 13 cm
  • szélesség: kb. 4 cm
  • magasság: 22 cm
Tömeg
0.105 kg

4 ÉVSZAK borkészítő készlet - Málna

4 ÉVSZAK borkészítő készlet - Málna ['gyümölcsbor', ' vegyes gyümölcsbor', ' gyümölcsből készült bor', ' virágbor', ' szárítmányból készült bor', ' szárított gyümölcsből készült bor', ' gyümölcsszárítmányból készült bor', ' málnabor', ' almabor', ' aróniabor', ' hibiszkuszbor', ' borhoz való keverék', ' borkészítő készlet', ' téli bor', ' gyümölcsszárítmány', ' virágszárítmány', ' borrecept']
kedvencek

2 160 Ft

20575,43 HUF/kg

Tedd a kosárba