Univerzális, nemes borélesztő mindenféle borhoz. Különösen ajánlott cseresznye-, meggy-, málna-, ringló- és besztercei szilva-, fekete berkenye-, szeder-, fekete-, piros- és fehér ribizli-, fekete szőlő-, fekete áfonya- és fekete bodzaborhoz.
Bordeaux, egy kifejezetten szelektált Saccharomyces cerevisiae borélesztő-törzs, védő folyadékban felfüggesztve. Ezek az élesztők gyors és stabil erjedést biztosítanak igen széles hőmérséklet-tartományban, jó cukorkierjedést, a bor tartós színét és vonzó bukét. Érdemes használni hosszú érlelési időt igénylő borokhoz.
Lényeges jellemzők:
Használat:
A folyékony élesztőt elő kell szaporítani, vagyis élesztőstartert, az úgynevezett élesztőanyát kell készíteni. Egy 1 L-es palackba tölts 150 ml levet vagy tegyél 200 g aprított gyümölcsöt, 300 ml vizet, és adj hozzá 2 teáskanál cukrot. A palackot fedd le vattadugóval, és pasztőrözd 30 percig. Lehűtés után öntsd a palackba az előzőleg felrázott élesztőtasak tartalmát. Az egészet hagyd 1–2 napig 22–26°C-on, majd öntsd az erjesztőedénybe vagy ballonba, a boralaphoz (5–25 L).
Figyelem!
Az élesztőoltó előkészítésének minden szakaszában tartsd fenn a steril körülményeket – különös figyelmet fordíts az edény tisztaságára, amelyben az élesztőt szaporítod.
Az erjedési folyamat optimális lefolyásához javasolt élesztőtáp hozzáadása: Kombi (401020) vagy Kombi Vita (401030).
Minőségét megőrzi: a lejárati idő és a gyártási tételszám a hegesztésen található. Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó. Termék kizárólag enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
Összetevők:
malátalé, víz, citromsav, Saccharomyces cerevisiae élesztő, ammónium-dihidrogén-foszfát.
A csomagolás méretei: