Ha készít és kedvel házi szőlő- és gyümölcsborokat, bizonyára Ön is – sok más borászhoz hasonlóan – gyakran szembesül túl magas savtartalommal a mustban és a borban. Ismerje meg és kezdje el használni a Redukwas®-t – univerzális készítményt, amely hatékonyan segít beállítani a savtartalmat anélkül, hogy túlzottan fel kellene hígítani az erjesztésre szánt mustot. A Redukwas® használatával egyszerűen jobb minőségű, megfelelően kiegyensúlyozott savtartalmú bort készíthet.
Gondoskodjon az Ön által készített bor lehető legjobb ízéről és illatáról – a Redukwas® (élelmiszeripari kalcium-karbonát) használatával professzionális módon szabályozhatja a mustok és a már elkészült borok savtartalmát.
A bor optimális savtartalma 6–10 g/L. A savtartalom csökkentésének gyakori módszere a vízzel való hígítás, ez azonban rontja a bor minőségét – minél több vizet adunk hozzá, annál nagyobb az aromák és ízjegyek elvesztése.
Biztosítson magának és a bor kedvelőinek tökéletes kóstolási élményt. 🍷 A Redukwas®-szal ez gyors és egyszerű. Egy tasak 15 g Redukwas®-t tartalmaz, amellyel akár 20 L must (bor) enyhe savtalanítása érhető el.
Használat:
Oldja fel a Redukwas®-t 50 ml vízben, adja a musthoz (borhoz), és alaposan keverje el. Egy nap elteltével a mustot fejtse le az üledékről.
6–7 g Redukwas® hozzáadása 10 L musthoz (vagy egy teljes tasak Redukwas® tartalmának 20 L-hez) 1 g/L-rel csökkenti a savtartalmat.
Figyelem: Ügyeljen arra, hogy ne lépje túl az ajánlott adagot.