Hangolódj a pontosságra és a kényelmes használatra, amelyet ez az új generációs, innovatív cukorfokoló nyújt. Tanúsított műanyagból készült – tartós, biztonságos, mert törhetetlen, precíz, és emellett modern, elegáns megjelenésű. A praktikus, jól olvasható skálajelöléseknek köszönhetően könnyedén megmérheted a folyadékok cukortartalmát. Mérési tartomány: -5-35°Blg.
Miért érdemes csúcsminőségű cukorfokolót használni?
A piacon az első törhetetlen cukorfokoló. Pótolhatatlan eszköz minden házi erjesztéskedvelő számára. Használd bátran. Nem fog épp akkor összetörni, amikor a legnagyobb szükséged van rá, amikor az úszót (úszótestet) a mérőhengerbe ejted, és szállítás közben sem – mert törhetetlen, akárcsak a mérőhenger.
Válaszd a jól megtervezett megbízhatóságot, és végezd el biztonságosan a szükséges méréseket. A készülék rendkívül tartós és ellenáll a mechanikai sérüléseknek. Értékelni fogod a precíz skálát, amely lehetővé teszi a cukortartalom pontos meghatározását az oldatokban, és teljes kontrollt biztosít a bor-, sör-, ciderkészítés, illetve a későbbi lepárláshoz készített cefre folyamata felett.
Alkalmazás:
A használati útmutató a termék csomagolásán található.
Figyelem: Ha valóban megbízható és pontos mérést szeretnél, ügyelj arra, hogy a leolvasást 20°C-on végezd (az oldat hőmérséklete).
Figyelem: A termék csak nagykorú személyek által, és kizárólag rendeltetésszerűen használható. Tartsd gyermekektől elzárva – a termék nem játék.
Hogyan ellenőrizhető az erjedés befejeződése?
Ha a mérés 0-t, negatív értéket mutat, vagy az egy héten belül végzett ismételt mérések ugyanazt az értéket adják, az az erjedés befejeződését jelenti.
Hogyan számítsuk ki a borhoz szükséges cukor mennyiségét?
Az adott alkoholfok eléréséhez számítsd ki a szükséges cukormennyiséget. 17 g cukor 1 L mustban 1%-kal növeli az alkoholtartalmat. Például – 20 L, 12%-os borhoz:
17 g × 20 L × 12% = 4080 g cukor
Ne feledkezz meg a gyümölcsök természetes cukortartalmáról.
Ugyanakkor, a must cukorkoncentrációját ismerve könnyen meghatározhatod a végső alkoholtartalmat. Példa erjedés előtt, 25°Blg kezdeti cukorkoncentrációjú must esetén. Feltételezve, hogy az összes cukor kierjed:
25°Blg ÷ 1,938 = 12,9%
Ebben az egyenletben az 1,938 empirikus mérésekből származó állandó, amely a felhasznált cukor adott mennyiségéből keletkező alkohol mennyiségét jelöli.
A termék méretei:
magasság: 20,3 cm +/-5%
átmérő: 1,7 cm
magasság: 25 cm
belső átmérő: 2,2 cm
Válaszd a tartósságot és a pontosságot - válaszd a praktikus cukorfokolót, amely hosszú éveken át szolgál!