Az élesztő + tápanyag vörösborokhoz, a Fermivin® VR5 VITA, tökéletesen összehangolt élesztőt és tápanyagot tartalmaz, amelyekkel elkészítheted házi borodat. A termék lehetővé teszi a készülő ital teljes kierjedését. A kiváló élesztőtörzsek hatékony erjedést biztosítanak meggy-, szőlő-, fekete berkenye-, fekete bodza- és áfonyaboroknál. A készlettel akár 25 l bort készíthetsz.
Használati útmutató:
Az élesztőt nem szükséges előszaporítani. Keverd el 100 ml felforralt, majd 30 °C-ra visszahűtött vízben, és hagyd állni 20 percig. Ezt követően öntsd az oldatot a mustot tartalmazó erjesztőtartályba/ballonba. A megfelelő mennyiségű tápanyagot (1 g tápanyag/1,5–2,5 l must) három egyenlő részletben adagold: I – az élesztő beoltása előtt, II – 2–3 nap erjedés után, III – kb. 10 nap múlva, amikor a must °Blg értéke 8–12-re csökken. A tápanyag adagjait oldd fel 100 ml mustban, majd öntsd az edénybe/ballonba és keverd el.
Ne add a tápanyagot közvetlenül az élesztő oldatához!
Összetevők:
tápanyag 58,8% (diamónium-hidrogén-foszfát, inaktív élesztősejtek komponensei, B1-vitamin (tiamin-hidroklorid)), élesztő 41,2% (borélesztő S. cerevisiae, emulgeálószer: szorbitol-monosztearát).
Csomagolás méretei: