Megbízható szárított sütőélesztő olasz pizza sütéséhez. Feltétlenül próbáld ki termékünket. A nagy, 100 g-os csomag akár 25 pizza elkészítésére is elegendő.
Szereted a pizzát? Ha megkívánod, nem kell többé pizzériába menned. Az ízletes, vékony tésztájú olasz pizzát könnyedén elkészítheted otthon. Pénzt takarítasz meg, és közben remekül szórakozol a saját „lepényed” készítése közben. Kiváló közös program családdal vagy barátokkal. Elég, ha élesztőnkkel, liszttel, vízzel, sóval és olívaolajjal tésztát gyúrsz, hozzáadod a kedvenc feltéteket, és kész is a pizza.
Élesztőnkkel tökéletes pizzatésztát készíthetsz, amely megfelelően nyúlós, és nem igényel hosszas dagasztást.
A hagyományos szárított sütőélesztőktől eltérően a Browin pizzélesztője az autentikus olasz pizzatészta szerkezetét adja, így sütés után a tésztaalap kellően vékony lesz, és nem nő meg túlzottan.
A szárított pizzélesztő más olasz különlegességekhez, például focacciához is beválik, valamint kenyérrudakhoz és egyéb sós falatokhoz is.
A szárított sütőélesztő megfelelően, száraz helyen tárolva sokáig megőrzi aktivitását. A nagy kiszerelés mindig kéznél lesz, amikor megkívánod a pizzát. Gond nélkül készíthetsz olasz lakomát, amelyre meghívhatod közeli és távolabbi ismerőseidet.
Milyen recept a pizzához? Az alábbiakban gyors pizzatészta-receptünket találod. A többi az ízléseden múlik.
Hozzávalók a pizzatésztához:
Elkészítés:
Szórd egy tálba a lisztet, a sót és az élesztőt. Finoman keverd össze. Lassan add hozzá a langyos vizet. Amikor egynemű masszát kapsz, borítsd a tésztát liszttel meghintett munkapult/ gyúródeszkára, és dagaszd 10 percig, amíg egységes és rugalmas nem lesz (a tészta nem fog odatapadni a munkapult/gyúródeszkához).
Tedd a tésztát egy tálba, fedd le tiszta, pamut konyharuhával, és hagyd kelni 30–45 percig meleg helyen (a tészta a duplájára nő, kialakul a gluténháló).
Kelesztés után ismét tedd a tésztát a liszttel meghintett munkapult/ gyúródeszkára, add hozzá az olívaolajat, és röviden gyúrd át.
Ezután nyújtsd ki és formázd meg, hogy vékony lepényt kapj.
Süsd kedvenc feltéteiddel körülbelül 10–15 percig 250°C-on (sütőtől függően), figyeld, hogy a pizza szélei szépen megpirulnak-e.
Összetevők: szárított élesztő Saccharomyces cerevisiae, emulgeálószer: szorbitán-monosztearát.
Nettó tömeg: 100 g