Módszert keresel a finom dzsemek vagy konfitúrák elkészítésére, akár kevesebb cukorral is?
Van számodra az ideális megoldás - dzsemekhez való pektinünk! Ez hatékony, természetes sűrítő- és zselésítőszer dzsemekhez, konfitúrákhoz és zselékhez.
Ez a pektin természetes eredetű vegyület (az „amidált” megnevezés az előállítási technológiára utal). Ezt a pektint citrusfélékből nyerik, például narancsból, citromból vagy lime-ból.
Dzsemekhez való pektinünkkel könnyebben vigyázol a saját és családod egészségére!
Válaszd a Pektint az alábbi előnyökkel:
Győződj meg róla, milyen könnyen készíthetsz tökéletes állagú gyümölcskészítményeket – és ha szeretnéd, akár csökkentett cukortartalommal is!
Nettó tömeg: 20 g
Csökkentett cukortartalmú dzsem receptje, 2 kg gyümölcsből:
Mosd meg a gyümölcsöket, tedd lábasba, és lassan forrald fel. Keverj össze 0,4 kg cukrot* egy csomag dzsemekhez való Pektin tartalmával, majd szórd ezt a keveréket a forró gyümölcsre. Folyamatos keverés mellett forrald fel. A keletkező habot leszedheted, vagy fél teáskanál növényi olaj hozzáadásával csökkentheted. A forró dzsemet öntsd tiszta, forró vízzel kiöblített üvegekbe, fordítsd fejre, vagy pasztőrözd 25 percig.
* Ha édesebben szereted a dzsemet, adj hozzá több cukrot. A dzsemet cukor nélkül is elkészítheted, édesítheted xilittel vagy eritrittel.
A zselésedés végső eredménye csak kb. 24 óra elteltével látható, ezért ha főzés közben szeretnéd ellenőrizni a dzsem állagát, elvégezheted a „hideg tányér” tesztet, azaz egy erősen lehűtött tányérra (előtte tedd néhány percre a fagyasztóba) önts körülbelül 1 teáskanálnyi dzsemet, és hagyd kihűlni, vagy tedd 2 percre a hűtőbe.
Jó étvágyat!