Görög sajthoz való baktériumkultúrák

SZIMBÓLUM: 411241
EAN: 5908277717773

1 939 Ft

Kosárba tesz

1938,52 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 411241
EAN: 5908277717773


Leírás

Tökéletesen összeállított liofilizált mezo- és termofil tejsavbaktériumok keveréke, amelynek segítségével finom, görög, feta típusú sajtot készíthetsz, amely remek alapja az egészséges, akár gluténmentes étrendnek isIdeális keverék a görög sajt otthoni készítéséhezfeta típusú- a baktériumok hozzáadá... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Tökéletesen összeállított liofilizált mezo- és termofil tejsavbaktériumok keveréke, amelynek segítségével finom, görög, feta típusú sajtot készíthetsz, amely remek alapja az egészséges, akár gluténmentes étrendnek is 


  • Ideális keverék a görög sajt otthoni készítéséhez feta típusú - a baktériumok hozzáadása felgyorsítja és stabilizálja a teljes folyamatot.
  • Könnyen használható - a liofilizált mezo- és termofil tejsavbaktériumok keverékének alkalmazása a sajt házi készítésénél nem igényel speciális tudást vagy készségeket. 
  • Hosszú szavatossági idő - mivel a baktériumok liofilizáltak, azaz alacsony hőmérsékleten, magas nyomáson szárítottak, hosszú ideig tárolhatók hatékonyságuk elvesztése nélkül.
  • Kiemelkedően kiadós - a liofilizált mezo- és termofil tejsavbaktériumok keveréke akár 40 liter tej erjesztésére szolgál. 
  • Egy keverék, sok élvezet - a kész sajt nyersen is fogyasztható, vagy felhasználható salátákhoz, előételekhez, valamint különféle főételek összetevőjeként. Látogasd meg a Recepttárunkat.


A liofilizált mezo- és termofil tejsavbaktériumok keveréke ideális starter és adalék a házi görög, feta típusú sajt készítéséhez. Ezeknek a gondosan válogatott baktériumoknak köszönhetően az erjedés gyorsabban és stabilabban zajlik, ami egységes állagú és ízű terméket eredményez. 

 

Használati útmutató:

Friss "tehéntől" származó tej esetén javasolt kb. 65°C-on 30 percig pasztörizálni.


Önts 6 L tejet egy lábasba, és melegítsd fel 33°C-ra. Kapcsold ki a fűtést. Mérj ki kb. 0,4 g baktériumot, és oldd fel egy kis pohárban kevés langyos vízben. Add az egészet a tejhez, és alaposan keverd el. Fedd le, és hagyd állni kb. 1 órát. Ezután - ha bolti, alacsonyan pasztörizált tejet használtál - adj hozzá kb. 1 g por állagú kalcium-kloridot (friss "tehéntől" származó tej esetén a kalcium-klorid hozzáadása nem szükséges), melegítsd a tejet 38°C-ra, majd adj hozzá kb. 0,6 g szárított oltót, kevés langyos vízben feloldva. Keverd meg néhány határozott mozdulattal. Kapcsold ki a fűtést. Kb. 50 perc múlva vágd a rögöt 1-2 cm élű kockákra. Ezen felül a rögöt ferdén is tovább lehet vágni. Hagyd állni 10-15 percig, hogy a savó elkezdjen elválni. Ezután a rögöt egy szitával enyhén nyomkodd meg, és merőkanállal szedd le a belefolyó savót. Amikor a savó nagy része már elvált, tedd át a rögöt sajtkendőbe, és helyezd sajtprésbe. Fokozatosan növeld a prés terhelését. Amikor az eléri kb. 5 kg-ot, hagyd a sajtot legalább 12 órára szobahőmérsékleten. Tedd a sajtot sós lébe (1 L víz + 180 g só) 6 órára, majd a második sós lébe (1 L víz + 70 g só) további tároláshoz, és tartsd hűtőszekrényben.

 

Összetevők: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactobacillus lactis subsp. cremoris, laktóz.


A minőségmegőrzési idő figyelembe veszi a termék 30°C alatti hőmérsékleten, legfeljebb 7 napig történő szállításának lehetőségét.


Részletes recepteket a különböző sajtfajtákhoz a Sajtkalkulátorban. találsz

Tömeg
3.0 g

Przeznaczenie
do sera typu feta

Wydajność
na 50 L mleka

Aktywność
1 U

Görög sajthoz való baktériumkultúrák

Görög sajthoz való baktériumkultúrák ['baktériumkultúrák', ' sajtbaktériumok', ' görög sajt', ' sajtkészítés', ' starterkultúrák', ' starter sajthoz', ' tejsavas erjedés', ' keverék a sajt erjesztéséhez', ' fetasajt']
kedvencek

1 939 Ft

1938,52 HUF/db.

Tedd a kosárba