Az éger–bükk füstölőforgács kiválóan alkalmas füstöléshez és grillezéshez. Az égő forgácsok füstje mélyen átjárja az ételeket, megfelelő aromát és aranybarna színt kölcsönözve nekik.
A termék jellemzői:
További információt a forgácsokról blogcikkünkből tudhat meg Válasszon forgácsot, és csináljon füstöt!
Használat:
Grillezés: A parázsló faszén köré 2 centiméter vastag rétegben szórja a forgácsot - ne helyezze közvetlenül a tűzre, mert azonnal el fog égni. A grillt közvetlenül azután fedje le a fedővel, hogy az ételeket a rácsra helyezte.
Grillezési idő - 10–30 perc (a készítendő hús méretétől és fajtájától függően).
Füstölés: A rendelkezésre álló füstölő típusától függően helyezze a forgácsot a kifejezetten erre a célra szolgáló tálcára vagy a tűztér köré - ne tegye közvetlenül a hőforrásra, mert azonnal el fog égni.
A forgácsot száraz, hűvös helyen tárolja.
Kínálatunkban elérhető füstölőforgácsok pozitív minősítéssel rendelkeznek: a Hús- és Zsiradékipari Intézet, az Állami Higiéniai Intézet, valamint az Állami Közegészségügyi Intézet részéről.