Lépj be egy olyan világba, ahol az élelmiszer tovább megőrzi frissességét, tökéletesen tárolható és mindig kéznél van – a hűtőben vagy a fagyasztóban. A multifunkciós, nagy teljesítményű, könnyen kezelhető prémium kategóriás vákuumcsomagoló tökéletes megoldás, amellyel az ételeket hosszabb ideig tárolhatod és elkerülheted a pazarlást, elkészítheted az érlelt felvágottakat és sajtokat, gyorsabban pácolhatsz, valamint ideális előkészítést biztosíthatsz a sous-vide főzéshez.
A vákuumcsomagolás alkalmazása akár nyolcszorosára is meghosszabbíthatja a termékek frissességét – teljesen természetes módon, tartósítószerek nélkül.
Vákuumcsomagolónk fő előnyei:
A tasakok rendelkeznek élelmiszerrel érintkezésre vonatkozó tanúsítvánnyal.
Vákuumcsomagolás:
- Gátolja az aerob baktériumok szaporodását.
- Megóvja a termékeket a nedvességtartalom változásától és az aromák átszivárgásától.
- Nem élelmiszer jellegű termékeket is véd – az oxidációval, korrózióval és nedvességgel szemben, pl. dokumentumok, fényképek, bélyegek, ékszerek.
További információk:
- Szinte mindent vákuumozhatsz: gyümölcsök, zöldségek, sajtok, húsok, felvágottak, halak, készételek, sütemények stb.
- A fagyasztott vízzel töltött bordázott tasak borogatásként szolgálhat sport sérülések esetén.
Figyelem: Vákuumozáshoz bordázott (struktúrált) fólia vagy tasak szükséges. A sima fóliákat csak légmentesen le tudod hegeszteni.
A vákuumcsomagolás jelentősen lerövidíti a pácolási időt, és lédússágot biztosít a felvágottaknak az érlelés folyamata során. Nyáron és ősszel a vákuumcsomagolóval tökéletesen előkészítheted a szezonális gyümölcsöket fagyasztásra. Megfelelő fóliákban például friss fűszernövényeket is tárolhatsz. Ünnepek és összejövetelek után, amikor általában sok étel marad, a vákuumcsomagolással meghosszabbíthatod a finomságok fogyaszthatósági idejét.
Praktikus funkciók:
A készüléket többek között a magas vákuumszint különbözteti meg, ami azt jelenti, hogy a zárás előtt hatékonyan távolítja el a levegőt a csomagolásból. Minél magasabb a vákuumszint, annál kevesebb levegő marad a csomagban. A 80 kPa vákuumszint azt jelenti, hogy a készülék a levegő 80%-át eltávolította a csomagból. A fennmaradó 20% maradékgáz, például nitrogén és oxigén. Az optimális vákuumszint az adott élelmiszer típusától függően eltérő lehet. Például az érzékeny gyümölcsök és zöldségek alacsonyabb vákuumszintet igényelhetnek a benyomódás elkerüléséhez, míg a keményebb termékek, mint a hús és a sajtok, magasabb vákuumszintet kívánnak a tárolási tartósság optimalizálásához.
Ajándéknak is kiváló.
Használd a gyakorlati útmutatót (a használati útmutatóhoz is mellékelve), és hozd ki a legtöbbet a különféle élelmiszerek vákuumcsomagolt tárolási lehetőségeiből.
Figyelem – elektromos készülék. A vákuumcsomagoló használata előtt alaposan ismerkedj meg a termékhez mellékelt használati útmutatóval, a használat során pedig tartsd be a megadott útmutatásokat és a készülék biztonságos használatának szabályait. Az ajánlások – beleértve a készülék tisztítására és tárolására vonatkozókat is – betartásával meghosszabbítod az élettartamát.
A csomag tartalma:
Szükség esetén megvásárolhatod a csere tömítést (320627 cikkszám).
Élelmiszer-tárolási útmutató
| Hűtő (5±3°C) | Hagyományos tárolás | Vákuumcsomagolva |
|---|---|---|
| Nyers hús | 2-3 nap | 8-9 nap |
| Tenger gyümölcsei/hal | 1-3 nap | 4-5 nap |
| Hőkezelt hús | 4-6 nap | 10-14 nap |
| Zöldségek | 3-5 nap | 7-10 nap |
| Gyümölcsök | 5-7 nap | 14-20 nap |
| Tojás | 10-15 nap | 30-50 nap |
| Fagyasztott (-16±-20°C) | Hagyományos tárolás | Vákuumcsomagolva |
|---|---|---|
| Hús | 3-5 hónap | > 1 év |
| Hal | 3-5 hónap | > 1 év |
| Tenger gyümölcsei | 3-5 hónap | > 1 év |
| Környezeti hőmérséklet 25±2°C / szobahőmérséklet | Hagyományos tárolás | Vákuumcsomagolva |
|---|---|---|
| Pékáru | 1-2 nap | 6-8 nap |
| Sütemények/kekszek | 4-6 hónap | > 1 év |
| Rizs/liszt | 3-5 hónap | > 1 év |
| Diófélék/magvak | 3-6 hónap | > 1 év |
| Tea | 3-6 hónap | > 1 év |