Gazdaságos, 30 L-es erjesztő tartály, amelyben elkészítheted kedvenc házi italaidat. Átlátszó, élelmiszerrel érintkezésre alkalmas műanyagból készült, nagy szilárdság és rugalmasság jellemzi. A tartályok PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely engedélyezi élelmiszerrel való érintkezésüket, és ellenállnak a gyümölcsökből származó tanninokkal való érintkezésből adódó elszíneződéseknek. Az átlátszó anyag révén a tartály fedelének felnyitása nélkül is könnyedén ellenőrizheted az erjedés előrehaladását. A készlet tartalma: tartály, két zárókupakkal ellátott erjesztődugó, két törhetetlen erjesztőcső: oldalsó és vízszintes. A térfogatskála és a házi bor, sör, valamint húskészítmények készítésére vonatkozó tanácsok segítik a töltet mennyiségének ellenőrzését és a házi finomságok elkészítését.
A tartály és a fedél polipropilénből készült, BPA-mentes termék.
Használat:
A tartály könnyebb kinyitása érdekében a fedelet enyhén meg kell billenteni a fogantyúnál fogva, a keletkezett résbe például egy kanál nyelét kell becsúsztatni, majd a tartály pereme mentén körbevezetni.
Nem ajánlott a tartályokat érdes súrolószivaccsal tisztítani, hogy ne karcolódjon a felületük, mert az a fertőzések melegágya lehet.
Figyelem:
Ezek az edények tovább tömíthetők a tartály peremének vazelinnel vagy étolajjal történő bekenésével. A töltet elkészítése előtt az erjesztő tartályt metabiszulfit segítségével alaposan fertőtleníteni kell.
A töltet maximálisan megengedett hőmérséklete: 85°C
A tartályok hőmérséklete feltöltés előtt legalább 5°C legyen
A töltet maximális alkoholtartalma: 50%
A készlet tartalma:
Termékméretek:
Tárolás UV-sugárzástól védve
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében az üres vagy megtöltött tartályokat nem szabad szabad ég alatt tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és a fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez például megoldható úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel megrakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával lefedik.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és a fedelek érzékenyek az időjárási tényezőkre, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvesség elleni védelem miatt fontos, hanem hatékonyan megakadályozza a víz kicsapódását is, ami különösen az ofszet nyomattal, IML applikációval vagy digitális nyomattal díszített csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus szer használata ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel való szennyeződés, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő tárolás.