A tartályokon fel van tüntetve egy űrtartalom-skála, valamint hasznos tanácsok a házi bor, sör és párlatokhoz készített cefrék elkészítéséhez.
Figyelem! A termék német nyelvű kivitelben - Kínálatunkban elérhető a lengyel nyelvű információkkal ellátott tartály - 340434.
Gazdaságos, komplett készlet, amellyel elkészítheted kedvenc házi italaidat. A tartály élelmiszerrel érintkezésre alkalmas fehér műanyagból készül, nagy szilárdsággal és rugalmassággal. A tartályok PZH tanúsítvánnyal rendelkeznek, amely engedélyezi élelmiszerekkel való érintkezésüket.
A tartályok ellenállnak a gyümölcsökből származó tanninokkal való érintkezésből adódó elszíneződésnek.
A készletben található furatos fedél és a zárókupakkal ellátott univerzális dugó lehetővé teszi a tartály lezárását vagy az erjesztőcső elhelyezését. További nyílás saját kifúrásával szögben hajlított erjesztőcső szerelhető fel, és az erjesztés több, egymásra helyezett tartályban egyszerre is végezhető.
A tartály és a fedél polipropilénből készült, a termék BPA-mentes.
Használat:
A tartály kinyitásának megkönnyítéséhez emelje meg a fedelet, óvatosan húzva a fogantyúnál, csúsztasson a keletkezett résbe például egy teáskanál nyelét, majd húzza végig a tartály pereme körül.
Nem ajánlott a tartályokat durva súrolószivaccsal tisztítani, hogy ne karcoljuk meg a felületet, ami a mikrobiológiai szennyeződések melegágyává válhat.
A csap felszerelésekor a tömítést a tartály külső oldalára kell helyezni. Ez biztosítja a teljes szivárgásmentességet.
FIGYELEM: Az edények tömítettsége tovább növelhető, ha a tartály peremét vazelinnel vagy étolajjal bekenjük. Az erjesztés előkészítése előtt az erjesztő tartályt metabiszulfit vagy Oxi Turbo segítségével alaposan fertőtleníteni kell.
Megengedett maximális töltethőmérséklet: 85°C
A tartályok hőmérséklete feltöltés előtt legalább: 5°C
A töltet maximális alkoholtartalma: 50%
A készlet tartalma:
A termék méretei:
Tárolás UV-sugárzás elleni védelemmel
Az UV-sugárzás okozta károsodások megelőzése érdekében az üres vagy megtöltött tartályokat nem szabad szabad ég alatt tárolni. Ha ez a raktározási körülmények miatt nem lehetséges, a tartályokat és a fedeleket úgy kell tárolni, hogy védve legyenek az UV-sugárzástól. Ez például megoldható úgy, hogy a tartályokkal és fedelekkel rakott raklapokat UV-álló műanyag ponyvával pluszban letakarjuk.
Üres tartályok tárolása
Mivel a tartályok és a fedelek érzékenyek az időjárási tényezőkre, száraz, állandó hőmérsékletű helyen kell őket tárolni. Ez nemcsak a nedvesség elleni védelem miatt fontos, hanem hatékonyan megelőzi a páralecsapódást is, amely különösen az offset nyomtatással, IML alkalmazással vagy digitálisan dekorált csomagolásokat károsíthatja. Továbbá, az antisztatikus adalék ellenére sem zárható ki a porral vagy szennyeződéssel történő kontamináció, ezért elengedhetetlen a tiszta helyiségben történő raktározás.