Finom gyömbérsör, amit te magad készíthetsz el!
Ezzel a Coopers márkájú koncentrátummal egyszerűen kb. 10 L hagyományos ausztrál gyömbérsört készíthetsz intenzív, enyhén csípős ízzel és gyönyörű, hosszan tartó fehér habbal.
A Coopers márkájú készlet tartalmazza:
DIY jellegű termék.
Alkoholos sör elkészítése:
A tasak tartalmát oldd fel az erjesztőedényben 1 L forró (nem forrásban lévő) vízben. Ezután adj hozzá 0,5 kg finomítatlan cukrot, és alaposan keverd el. Egészítsd ki az egészet hideg vízzel 10 L térfogatra, szórd bele a sörélesztőt, majd ismét keverd meg és zárd le az erjesztőedényt.
Az erjesztést 21–27°C-on végezd körülbelül 6–10 napig, közvetlen napfénytől védett helyen. Ezt követően ellenőrizd a sörlé sűrűségét – ha körülbelül 1–2°Blg, a sört palackozhatod, minden 0,5 literhez 4 g cukrot adva.
A kupakolt palackokat hagyd néhány napig szobahőmérsékleten, majd helyezd hűvösebb helyre (max. 18°C) legalább 2–3 hétre. Fogyasztás előtt érdemes a sört jól lehűteni.
A gyömbérsör rajongói, akik az alkoholmentes italokat kedvelik, elkészíthetik a Coopers Ginger Beer alkoholmentes változatát – aromákban gazdag és enyhén pezsgő.
Alkoholmentes sör elkészítése:
A tasak tartalmát oldd fel 1 L forró (nem forrásban lévő) vízben, majd egészítsd ki hideg vízzel 10 L-ig és alaposan keverd el. Ezután add hozzá a sörélesztőt, ismét keverd meg, zárd le az erjesztőedényt, és hagyd állni az egészet 2–3 órán át.
Ezután palackozd le, minden 0,5 L-hez 4 g cukrot adva. A kupakolt palackokat kb. 18°C-on tárold.
Néhány nap elteltével természetes, gazdag aromájú és kellemesen friss gyömbéritalt kapsz.
Bulit tervezel? 10 L házi, gyömbéres karakterű sör garantálja a remek élményt!