... mert a házi mindig jobb!
A Peklosól – Pekla hagyományos kolbászhoz, azaz salétromot tartalmazó fűszer- és gyógynövénykeverék, ideális az abált és füstölt kolbászok elkészítéséhez. A pácolásnak köszönhetően a hús megőrzi étvágygerjesztő színét és mikrobiológiailag stabil marad. A keverékben található fűszerek és gyógynövények pedig kiváló ízt és egyedi aromát biztosítanak.
Recept hagyományos kolbászhoz
Készítsd elő:
A tarját, a lapockát és a karajt daráld le 12 mm-es lyuktárcsán. A császárszalonnát és a hátszalonnát daráld le 8 mm-es lyuktárcsán. A marhahúst a legfinomabb lyuktárcsán kétszer daráld le. A marhához adj 100 ml hideg vizet, és dolgozd ki, amíg fehér, nyúlós pép meg nem jelenik. Ezután egyesítsd az összes húsfélét, add hozzá az 1 csomag Peklát, és alaposan dolgozd ki. Tedd hűtőbe 24 órára. A hús kivétele előtt 20 perccel készítsd elő a sertésbeleket. Alaposan öblítsd át őket, és hagyd langyos vízben. Vedd ki a húst, dolgozd még röviden, majd kóstold meg, és szükség esetén ízesíts utána. Kolbásztöltővel töltsd meg a beleket (eléggé szorosan, de úgy, hogy a szálak csavarása és formázása lehetséges legyen). A kolbászt hagyd szikkadni kb. 1–2 órát szobahőmérsékleten. Lehetőleg lógatva, pl. kolbásztartón. Szikkasztás után tedd a füstölőbe, és füstöld 50–60°C-on 1,5 órán át (aranyszín eléréséig). Ezt követően a kolbászt abáld 75°C-os vízben kb. 15 percig (vágj le egy darabot, és ellenőrizd, hogy az áru megabált-e).
További recepteket találsz itt: www.browin.pl/przepisnik
Összetevők:
jódozatlan só, fűszer- és gyógynövénykeverék (granulált fokhagyma, fekete bors, majoránna, szerecsendió, csípős pirospaprika), kálium-nitrát.
Figyelem!
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó.
A termék nyomokban mustárt, zellert, szóját, szezámmagot, glutént és dióféléket tartalmazhat.
Minőségét megőrzi (lejárati idő) és gyártási tételszám: a csomagoláson.
A csomagolás méretei:
hossz: 12 cm
szélesség: kb. 0,5 cm
magasság: 16 cm.