Pácolósó - Pekla a hagyományos kolbászhoz

SZIMBÓLUM: 410014
EAN: 5908277716509

431 Ft

Kosárba tesz

6635,69 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410014
EAN: 5908277716509


Leírás

... mert a házi mindig jobb!​A Peklosól – Pekla hagyományos kolbászhoz, azaz salétromot tartalmazó fűszer- és gyógynövénykeverék, ideális az abált és füstölt kolbászok elkészítéséhez. A pácolásnak köszönhetően a hús megőrzi étvágygerjesztő színét és mikrobiológiailag stabil marad. A keverékben talál... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

... mert a házi mindig jobb!

A Peklosól – Pekla hagyományos kolbászhoz, azaz salétromot tartalmazó fűszer- és gyógynövénykeverék, ideális az abált és füstölt kolbászok elkészítéséhez. A pácolásnak köszönhetően a hús megőrzi étvágygerjesztő színét és mikrobiológiailag stabil marad. A keverékben található fűszerek és gyógynövények pedig kiváló ízt és egyedi aromát biztosítanak.


Recept hagyományos kolbászhoz

Készítsd elő: 

  • 600 g lapocka, 500 g tarja, 
  • 400 g császárszalonna, 
  • 200 g hátszalonna, 
  • 200 g marhahús, 
  • 100 g karaj, 
  • 100 ml víz, 
  • 1 csomag Pekla hagyományos kolbászhoz, 
  • sertésbelek. 

A tarját, a lapockát és a karajt daráld le 12 mm-es lyuktárcsán. A császárszalonnát és a hátszalonnát daráld le 8 mm-es lyuktárcsán. A marhahúst a legfinomabb lyuktárcsán kétszer daráld le. A marhához adj 100 ml hideg vizet, és dolgozd ki, amíg fehér, nyúlós pép meg nem jelenik. Ezután egyesítsd az összes húsfélét, add hozzá az 1 csomag Peklát, és alaposan dolgozd ki. Tedd hűtőbe 24 órára. A hús kivétele előtt 20 perccel készítsd elő a sertésbeleket. Alaposan öblítsd át őket, és hagyd langyos vízben. Vedd ki a húst, dolgozd még röviden, majd kóstold meg, és szükség esetén ízesíts utána. Kolbásztöltővel töltsd meg a beleket (eléggé szorosan, de úgy, hogy a szálak csavarása és formázása lehetséges legyen). A kolbászt hagyd szikkadni kb. 1–2 órát szobahőmérsékleten. Lehetőleg lógatva, pl. kolbásztartón. Szikkasztás után tedd a füstölőbe, és füstöld 50–60°C-on 1,5 órán át (aranyszín eléréséig). Ezt követően a kolbászt abáld 75°C-os vízben kb. 15 percig (vágj le egy darabot, és ellenőrizd, hogy az áru megabált-e).

További recepteket találsz itt: www.browin.pl/przepisnik


Összetevők:

jódozatlan só, fűszer- és gyógynövénykeverék (granulált fokhagyma, fekete bors, majoránna, szerecsendió, csípős pirospaprika), kálium-nitrát.


Figyelem!

Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó.

A termék nyomokban mustárt, zellert, szóját, szezámmagot, glutént és dióféléket tartalmazhat.

Minőségét megőrzi (lejárati idő) és gyártási tételszám: a csomagoláson.


A csomagolás méretei:

hossz: 12 cm

szélesség: kb. 0,5 cm

magasság: 16 cm.

Tömeg
65.0 g

Z solą
igen

Zastosowanie
do kiełbas

Pácolósó - Pekla a hagyományos kolbászhoz

Pácolósó - Pekla a hagyományos kolbászhoz ['fekete hétvége', ' Pekla', ' pácolás', ' Pekla hagyományos kolbászhoz', ' pácolósó kolbászhoz', ' házi kolbász', ' hagyományos kolbász', ' házi kolbász', ' házi hagyományos kolbász']
kedvencek

431 Ft

6635,69 HUF/kg

Tedd a kosárba