Kálium-nitrát húsok pácolásához, 100 g

SZIMBÓLUM: 410011
EAN: 5908277705978

1 171 Ft

Kosárba tesz

11709,90 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410011
EAN: 5908277705978


Leírás

Készítesz házi húsokat? Ízüket, megjelenésüket és tartósságukat kálium-nitrát alkalmazásával biztosíthatod.Hasznos a házi készítmények előállításánál - a kálium-nitrát a konyhasó mellett az egyik alapvető adalék a húsok pácolásáhozFormálja a hús ízét és aromáját -a pácolás nemesítő hatású, jellegzet... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Készítesz házi húsokat? Ízüket, megjelenésüket és tartósságukat kálium-nitrát alkalmazásával biztosíthatod.


  • Hasznos a házi készítmények előállításánál - a kálium-nitrát a konyhasó mellett az egyik alapvető adalék a húsok pácolásához
  • Formálja a hús ízét és aromáját - a pácolás nemesítő hatású, jellegzetes ízt és illatot ad.
  • Megőrzi a hús rózsaszín színét - hozzájárul a hús megfelelő színének jobb megőrzéséhez.
  • Hosszabb eltarthatóság a házi készítményeknél - a kálium-nitrát tartósító hatású - így tovább élvezheted kedvenc húsaid és ételeid ízét!
  • Biztonságos és egészséges tartósítás - a kálium-nitrát erőteljes bakteriosztatikus hatása megvédi a házi készítményeket a baktériumok, különösen a Clostridium botulinum, azaz a botulizmust okozó baktériumok elszaporodásától.

 

Kálium-nitrát - bármilyen hús pácolásához. A kálium-nitrát (KNO₃) - színtelen, kristályos só (E 252), amelyet hagyományos módszerekkel végzett húspácoláshoz használnak. A kálium-nitrát a konyhasó mellett a húspácolás egyik legfontosabb adalékanyaga, amely nemcsak a tartósságot növeli, hanem a hús rózsaszín színének megőrzését is biztosítja. Hogyan lehetséges ez?

A pácolás első szakaszában (közvetlenül a kálium-nitrát, a konyhasó és a fűszerek hozzáadása után) a kálium-nitrátból származó nitrát-ionok a húsban található természetes enzimek hatására nitrit-ionokká redukálódnak (mennyiségük nem haladja meg a mioglobin mennyiségét).

A második szakaszban a nitrit-ionok reagálnak a mioglobinnal, azzal a fehérjével, amely a hús rózsaszín (de nem tartós) színéért felel. A reakció terméke a nitrozomioglobin, amely tartós, rózsaszín színt ad.



A kálium-nitrát használata házi felvágottak készítésekor garantálja:

  • a hús rózsaszín színének megőrzését (önmagában a konyhasó a hús természetes színezőanyagát bézses-szürkére változtatja)
  • a hús finom ízének kiemelését,
  • erőteljes bakteriosztatikus hatást - különösen a botulizmust okozó baktériumokkal szemben,
  • hosszabb frissességet - a kálium-nitráttal pácolt hús nem hajlamos nyálkás bevonat kialakulására (nem "nyálkásodik")

 

Érlelt szűzpecsenye – Recept 1 kg-hoz

Páclé hozzávalói:

  • 1 l hideg víz,
  • 0,2 g baktériumkultúra érlelt kolbászokhoz,
  • 1,5 g kálium-nitrát,
  • 4 g cukor,
  • 90 g só

 

Elkészítés:

Tisztítsd meg a szűzpecsenyéket, tedd a páclébe, és hagyd szobahőmérsékleten 24 órán át. Ezután tedd hűtőbe 5 napra. Vedd ki, töröld szárazra, és szórd meg fűszerkeverékkel (medvehagyma, füstölt paprika, majoránna, kakukkfű). Szárítsd szobahőmérsékleten 2-3 napig. Ha szeretnéd, füstöld hideg füsttel 8 órán át, majd érleld 20°C alatti hőmérsékleten 4 napig. Amikor a szűzpecsenyék körülbelül 30% súlyt veszítenek, vákuumcsomagold, és hagyd legalább egy hónapig.

 

Összetevők: kálium-nitrát, csomósodást gátló anyag: magnézium-hidroxikarbonát.

 

Figyelem!

  • Száraz helyen tárolandó.
  • A termék közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
  • Minőségét megőrzi: a lejárati dátum és a gyártási tételszám a csomagoláson található.


A csomagolás méretei:

  • hossz 12 cm
  • szélesség kb. 1,8 cm
  • magasság 16,5 cm


Tömeg
100.0 g

Zastosowanie
uniwersalne do mięs

Z solą
nem

Kálium-nitrát húsok pácolásához, 100 g

Kálium-nitrát húsok pácolásához, 100 g ['húsok pácolásához', ' sertéshúshoz', ' marhahúshoz', ' borjúhúshoz', ' sonka pácolásához', ' húsok tartósításához', ' a hús eltarthatóságának meghosszabbításához', ' black weekend']
kedvencek

1 171 Ft

11709,90 HUF/kg

Tedd a kosárba