Peklosól - A krakkói kolbászhoz való pácolósó keverék egy olyan keverék, amelynek köszönhetően saját konyhádban készített, egészséges, aromás és ízletes felvágottakat élvezhetsz!
Húsok pácolása új páckeverékünkkel tiszta élvezet. Könnyen és gyorsan készíthetsz kiváló főtt vagy füstölt kolbászokat, kiemeled belőlük az egyedi, hagyományos ízt. Páckeverékünk arról is gondoskodik, hogy húskészítményeid mikrobiológiailag stabilak legyenek. A keverékben található fűszerek, többek között: koriander, fehérbors, granulált fokhagyma, szegfűbors és kömény, továbbá kiváló és egyedi aromát biztosítanak számukra. A krakkói kolbászhoz való pácolósó keverék használatával a hús étvágygerjesztően rózsaszín marad, vonzó megjelenésével csábítja a vendégeket. A 115 g-os csomag akár 5 kg krakkói kolbász elkészítésére elegendő.
Próbáld ki bevált, hagyományos receptünket 5 kg krakkói kolbászhoz:
Hozzávalók:
Elkészítés:
A hártyától és zsírtól megtisztított húst vágd kb. 2-4 cm-es kockákra. A marhahúst és a szalonnát daráld le a daráló legfinomabb tárcsáján. A marhahúst külön dolgozd ki 0,5 L hideg vízzel, amíg fehéres pépet nem kapsz. A többi húst 8-12 mm-es lyukú tárcsán daráld le. Az egészet keverd össze, add hozzá a tasak tartalmát, és alaposan dolgozd össze. A fehérjebeleket áztasd be, majd töltsd meg szorosan a töltelékkel, és hagyd állni min. 8 h-t szobahőmérsékleten a száradás és a hús megfelelő összeállása érdekében (hideg ventilátorfújással rásegíthetsz). Az így előkészített kolbászokat füstöld 50-60°C-on kb. 3 órán át, majd 75-80°C-os vízben abáld. Addig abáld, amíg a rúd belsejében 68°C nem lesz. A füstölési folyamat elhagyható, a rudakat a száradást és a hús belekben való összeállását követően közvetlenül is abálhatod.
Összetevők: só (só, csomósodást gátló anyag: E 536), fűszerek (koriander, fehérbors, granulált fokhagyma, szegfűbors 4,3%, kömény), nátrium-nitrit. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
A termék nyomokban mustárt, zellert, szóját, szezámmagot, glutént és dióféléket tartalmazhat.