A házi sonka még soha nem ízlett ilyen jól. Próbáld ki a finom sonkához való pácolósót.
A húsok pácolása új páclevünkkel tiszta élvezet. A pácolósó használatával gyorsan és gond nélkül elkészítheted a páclevet a sonkák pácolásához és injektálásához, kiemelve bennük a különleges ízt. Sóoldatos páclevünk azt is biztosítja, hogy húsaid ne csak szép színűek legyenek, hanem mikrobiológiailag is stabilak maradjanak. Az így előkészített sonkák alkalmasak füstölésre, abálásra vagy alacsony hőmérsékleten 150°C-ig történő sütésre. A keverékben található fűszerek, m.in.: borókabogyó, szegfűbors, babérlevél, fekete bors, szegfűszeg, koriander, majoránna és kakukkfű továbbá kiváló ízt és különleges aromát biztosítanak a házi készítményeknek. A finom sonkához való pácolósó használatával a hús étvágygerjesztően rózsaszín, illatos és rendkívül ízletes marad! A 75 g-os csomag akár 2 kg sonkához is elegendő.
Saját sóoldatos páclevet készíteni még soha nem volt ilyen egyszerű!
Elég a csomag tartalmát 1 l vízben elkeverni és felforralni.
Használati útmutató:
A csomag tartalmát öntsd fel 1 l vízzel, forrald fel, majd hagyd kihűlni. A sonkát (lehetőleg két, kb. 1 kg-os darabban) helyezd az elkészített pácoló sóoldatba. A pácolás felgyorsításához több helyen injektáld be a húst (kb. 60-80 ml páclével). Pácolj hűtőszekrényben 10-14 napig, a húst 2 naponta fordítsd meg. Ezután egy speciális applikátor segítségével helyezd a húst sonkahálóba. Az így előkészített sonkák alkalmasak füstölésre, abálásra vagy alacsony hőmérsékleten 150°C-ig történő sütésre. Füstölés előtt a pácolás után a húst szobahőmérsékleten néhány órán át szárítsd. Ezután 50-65°C-on füstöld kb. 3-4 órán át, amíg barna - arany színt kap. A füstölt sonkákat 75-80°C-os vízben abáld addig, amíg a hús belső hőmérséklete eléri az 58°C-ot.
Összetevők: só, fűszer- és gyógynövény-keverék (koriander 28%, borókabogyó, szegfűbors, babérlevél 11%, majoránna 9,5%, fekete bors 8%, kakukkfű 5,5%, szegfűszeg), cukor, nátrium-nitrit 0,5%, csomósodást gátló anyag (kálium-ferrociánid).
A termék tartalmazhat szezámmagot, zellert, mustárt, glutént, kén-dioxidot, földimogyorót, szóját.