Gondosan válogatott fűszernövények és fűszerek – ideális keverék, amely tökéletes ízt, illatot és megjelenést ad a csülöknek. Legyen sült, grillezett vagy párolt – a megfelelően előkészített és fűszerezett csülök mindig ízletes és mutatós fogás lesz.
Gondosan válogatott fűszernövények és fűszerek keveréke, amelynek köszönhetően a készülő csülök tökéletes ízt, illatot és megjelenést kap. Ezt a pácot minden házi húskedvelő értékelni fogja, különösen a remekül fűszerezett, étvágygerjesztő csülök rajongói. Használhatod sütéshez, grillezéshez, pároláshoz – bármelyik formában úgy lesz fűszerezve az étel, ahogyan szereted.
A Csülökpác választásával magas minőségű, ideális arányban kevert összetevőkre, valamint egészségesebb menüre szavazol. A keverék nem tartalmaz cukrot, nátrium-glutamátot és nitritet.
Készíts aromás és étvágygerjesztő csülköt – a családnak és barátoknak. A csomag tartalma (70 g keverék) kb. 2 kg finom csülök elkészítéséhez elegendő.
Nettó tömeg: 70 g – adag 2 kg-hoz
Recept 1,5–2 kg sült csülökhöz
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mosd meg a csülköt, és szükség esetén perzseld le, hogy a szőröket teljesen eltávolítsd. Vágd be a bőrt több helyen, hosszában. Forgasd meg a csülköt 3 evőkanál olajban, majd alaposan szórd meg és dörzsöld be a Csülökpáccal. Hagyd kb. 12 órát lefedve a hűtőben. Sütés előtt kb. 30 perccel vedd ki a csülköt a hűtőből. Hátsó csülök esetén több helyen be is fecskendezheted sóoldattal (fél teáskanál sót oldj fel 50 ml hideg vízben). Készítsd elő a zöldségeket: hámozd meg és darabold fel – a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret hasábokra, a hagymát félkarikára, a fokhagymát szeletekre. Mindent helyezz tepsibe vagy római tálba, önts alá két evőkanál olajat és egy pohár vizet. A zöldségeket tedd a csülök köré és a tetejére. Fedd le, és tedd langyos sütőbe (kb. 50°C-ra előmelegítve). Javasolt sütés 200°C-on 1 órán át (alsó-felső sütés, légkeveréssel). Ezután öntsd le a csülköt sörrel, és süsd további 1 órán át, a hőmérsékletet 170°C-ra csökkentve. Ezt követően ellenőrizd, hogy a hús elválik-e a csonttól – ha igen, vedd le a fedőt, és hagyd még 30 percig pirulni, hogy szépen megpiruljon.
A pác összetevői: jódozatlan só, fűszerek (granulált fokhagyma, fekete bors, római kömény, szegfűbors, füstölt édes paprika, csípős chili paprika), majoránna, csomósodást gátló anyag: E 536.
Figyelem!
Száraz helyen tárolandó, ne tegye ki közvetlen UV-sugárzásnak.
A termék mustármagot, zellert, szóját, szezámmagot, glutént, dióféléket nyomokban tartalmazhat.
Minőségét megőrzi: a lejárati dátum és a gyártási tételszám a csomagoláson.