Gondosan válogatott zöldfűszerek és fűszerek – ideális keverék, amely tökéletes ízt, aromát és megjelenést ad az oldalasból készült ételeknek. Sütéshez, grillezéshez, pároláshoz. Minden házi húskedvelő értékelni fogja, különösen a kiválóan fűszerezett, étvágygerjesztő oldalast.
Gondosan válogatott zöldfűszerek és fűszerek keveréke, amelynek köszönhetően az oldalasételek tökéletes ízt, illatot és megjelenést kapnak. Ezt a pácot minden házi húskedvelő értékelni fogja, különösen a kiválóan fűszerezett, étvágygerjesztő oldalast. Használhatod sütéshez, grillezéshez, pároláshoz – bármely formában úgy lesz fűszerezve az étel, ahogyan szereted.
Ha az oldalasokhoz való pácunkat választod, a kiváló minőségű, ideális arányban kevert összetevőkre és az egészségesebb étrendre szavazol. A keverék a sót is ideális mennyiségben tartalmazza, nátrium-glutamát, cukor és nitrit hozzáadása nélkül.
Készíts illatos és rendkívül étvágygerjesztő húsételt – a családnak és barátoknak. A csomag tartalma (35 g keverék) kb. 1 kg ízletes oldalas elkészítéséhez elegendő.
Nettó tömeg: 35 g - adag 1 kg-hoz
Recept 1 kg sült oldalashoz
Hozzávalók:
Elkészítés: Az oldalast alaposan öblítsd le, hogy eltávolítsd az apró csontszilánkokat. A húst dörzsöld be 2 evőkanál olajjal és az oldalasokhoz való páccal. Fedd le, és tedd kb. 12 órára a hűtőbe. Sütés előtt kb. 30 perccel vedd ki az oldalast a hűtőből. Készítsd elő a zöldségeket – hámozd meg és darabold fel: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a fokhagymát szeletekre, a hagymát pedig félkarikákra vágd.
Az húst és a zöldségeket tedd tepsibe vagy római tálba, locsold meg két evőkanál olajjal és két pohár vízzel. Fedd le, és helyezd langyos sütőbe (kb. 50°C-ra előmelegítve). Sütést 180°C-on, 1,5 órán át ajánljuk (felső-alsó sütés, légkeveréssel). Ezután csökkentsd a hőmérsékletet 150°C-ra, és süsd további kb. 20 percig fedő nélkül. A pontos sütési idő a hús vastagságától függ. Sütés közben ügyelj rá, hogy a víz ne párologjon el teljesen. Ha burgonyát is szeretnél hozzáadni, a legjobb, ha forró vízben 10 percig blansírozod, és 1 óra sütés után helyezed az oldalas mellé az edénybe.
A pác összetevői: só, fűszerek (granulált fokhagyma, füstölt édes paprika, fekete bors 5,7%, csípős chili paprika), zöldfűszerek (oregánó, majoránna 2,9%), csomósodást gátló anyag (E 536).
Figyelem!
Száraz helyen tárolandó, ne tegye ki közvetlen UV-sugárzásnak.
A termék nyomokban mustárt, zellert, szóját, szezámot, glutént és dióféléket tartalmazhat.
Minőségét megőrzi a jelzett időpontig: a minőségmegőrzési idő és a gyártási tételszám a csomagoláson.