Pác szalonnához - zöldfűszerek és fűszerek keveréke, 35 g

SZIMBÓLUM: 410030
EAN: 5904816005646

479 Ft

Kosárba tesz

13695,71 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410030
EAN: 5904816005646


Leírás

Gondosan válogatott fűszernövények és fűszerek - ideális keverék, amely kiváló ízt, aromát és megjelenést ad a szalonnából készült ételeidnek. Az összetevők minősége és az egyszerű felhasználás e pác fontos előnyei. Minden házi húskedvelő értékelni fogja, különösen a kitűnően fűszerezett, étvágygerj... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Gondosan válogatott fűszernövények és fűszerek - ideális keverék, amely kiváló ízt, aromát és megjelenést ad a szalonnából készült ételeidnek. Az összetevők minősége és az egyszerű felhasználás e pác fontos előnyei. Minden házi húskedvelő értékelni fogja, különösen a kitűnően fűszerezett, étvágygerjesztő szalonnát.  A termék nem tartalmaz nátrium-glutamátot, nitritet és cukrot.


  • Finom házi szalonna - tökéletesen összeállított fűszernövény- és fűszerkeverék, amely kiemeli e húsos különlegesség ízét és aromáját. 
  • Különféle módon készített szalonnához - kifejezetten sült, érlelt stb. szalonnához ajánlott pác. Bármilyen formában is készül, a szalonna tökéletesen lesz fűszerezve.
  • Cukor, nátrium-glutamát és nitrit nélkül - kedvenc szalonnád így nemcsak nagyon finom, hanem egészségesebb is lesz.
  • Kiadós, azonnal használható termék - egy csomag tartalma (35 g keverék) kb. 1 kg szalonnához elegendő. 
  • Gyors és egyszerű - gyorsan és könnyen alkalmazható pác. Például a sütésre szánt szalonnát elég olajjal bedörzsölni és a páccal megszórni, hogy a fűszernövények és fűszerek kifejthessék hatásukat.


Recept 1 kg sült szalonnához: 

  • 1 kg szalonna (lehetőleg a végső adagoknak megfelelő porciókban)
  • 3 sárgarépa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 pohár víz
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 cs. szalonnához való pác
  • opcionálisan kis burgonyák a hozzásütéshez


Elkészítés: A szalonnát alaposan mosd meg, dörzsöld be 2 evőkanál olajjal és a szalonnához való páccal. Fedd le, és tedd hűtőbe kb. 12 órára. Sütés előtt kb. 30 perccel vedd ki a hűtőből, és készítsd elő a zöldségeket. Hámozd meg és szeleteld fel őket - a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a fokhagymát karikákra, a hagymát pedig csíkokra. A húst és a zöldségeket tedd tepsibe vagy római tálba, locsold meg két evőkanál olajjal és két pohár vízzel. Fedd le az egészet, és tedd az előmelegített sütőbe. Süsd 180°C-on 1,5 órán át (alsó-felső sütés, légkeveréssel), majd csökkentsd a hőmérsékletet 150°C-ra, és süsd még kb. 20 percig, már fedő nélkül. Sütés közben ügyelj rá, hogy a víz ne párologjon el teljesen. A pontos sütési idő a hússzeletek vastagságától függ. Ha burgonyát is szeretnél hozzáadni, a legjobb, ha 10 percig forró vízben blansírozod, és az 1 óra sütés letelte után teszed a szalonnához az edénybe.


Recept 1 kg füstölt szalonnához: 

  • Összetevők, mint a sült szalonna receptjénél, plusz 3 g kálium-nitrát


Elkészítés: Oldd fel a kálium-nitrátot egy pohárka hideg vízben (kb. 40 ml), és dörzsöld be ezzel az oldattal a húst. Ha van injektorod, több ponton injekciózd be a szalonnát, a maradék oldattal pedig alaposan dörzsöld be a húst. Ezután szórd be az egészet a szalonnához való páccal. Az így előkészített húst a legjobb 2-3 napra vákuumtasakba tenni. Ha erre nincs lehetőséged, hagyd a szalonnát lefedve egy edényben 4-6 napig. Ne feledd, a húst naponta fordítsd meg. Ezt követően vedd ki a szalonnát, és szobahőmérsékleten, jól szellőző helyen hagyd leszáradni. A szárítást felgyorsíthatod hideg ventilátorfúvással. A leszárítás több órát is igénybe vehet. A következő lépés a füstölés - 50-60°C-on kb. 3-4 órán át, majd abáld 80-85°C-os vízben addig, amíg a hús belső hőmérséklete el nem éri a 70-72°C-ot. 


Recept 1 kg érlelt / nyers szalonnához: 

  • Összetevők, mint a sült szalonna receptjénél, plusz 3 g kálium-nitrát
  • 4 g cukor
  • 0,2 g érlelő baktériumkultúra érlelt húsokhoz (1 g, a fiola 1/10-e)
  • só 10 g mennyiségben kb. 50 ml hideg vízhez


Elkészítés: Vágd a szalonnát kb. 300 g-os darabokra. Készíts páclét kb. 50 ml vízből, a baktériumkultúrából és a kálium-nitrátból. A húst több ponton injekciózd be a páclével, a maradékot pedig alaposan dörzsöld bele. Szórd be a szalonnához való páccal, és hagyd (lehetőleg vákuumcsomagolva) 7 napig. Ezután vedd ki, és szobahőmérsékleten szárítsd - kb. egy napig. Füstöld kb. 5 órán át hideg füsttel, lehetőleg cseresznyefa füstölőforgáccsal. Ezt követően akaszd fel szobahőmérsékleten további 2 napra. Amikor szépen megszikkad, vákuumcsomagold, és tedd félre min. 3 hónapra, hogy érlelődhessen.


Összetevők: só, granulált fokhagyma, fűszerek (fekete bors 13%, füstölt édes paprika), majoránna, csomósodást gátló anyag (E 536). Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. 


A termék nyomokban mustármagot, zellert, szóját, szezámmagot, glutént és dióféléket tartalmazhat.


Száraz helyen tárolandó, ne tegye ki közvetlen UV-sugárzásnak.


Nettó tömeg: 35 g

Tömeg
35.0 g

Zastosowanie
uniwersalne do mięs

Z solą
igen

Pác szalonnához - zöldfűszerek és fűszerek keveréke, 35 g

Pác szalonnához - zöldfűszerek és fűszerek keveréke, 35 g ['szalonnához való fűszerek', ' pác szalonnához', ' húsokhoz való zöldfűszerek és fűszerek', ' húsokhoz való pácok', ' sütéshez való fűszerek', ' húsok fűszerezése', ' szalonnás receptek', ' házi pácok', ' tartósítószer-mentes fűszerek', ' természetes zöldfűszerek és fűszerek']
kedvencek

479 Ft

13695,71 HUF/kg

Tedd a kosárba