Vegetáriánus étrendet követsz? Kerülöd az állati eredetű termékeket, de szeretnél finom sajtokat élvezni anélkül, hogy aggódnál az összetevők miatt? Van rá megoldásunk!
Készítsd el kedvenc friss, sárga és penészes sajtjaidat saját otthonodban - a Strong mikrobiális, folyékony oltóenzimünkkel ez gyerekjáték! A mikrobiális oltóenzim egy enzimkészítmény, amelyet a Rhizomucor miehei gombából nyernek, és amely a borjúoltó tökéletes alternatívája.
Ezzel a termékkel bármilyen friss tejből elkészítheted kedvenc sajtjaidat: tehéntejből (alacsony hőmérsékleten, legfeljebb 74°C-ig pasztőrözöttből is), kecsketejből, juhtejből, valamint növényi tejekkel dúsított tejből, anélkül, hogy aggódnod kellene a végtermék összetétele miatt!
Egy csomag 30 ml, 250 000 MCU/ml aktivitású oltóenzimet tartalmaz. Mindössze 10 csepp elegendő akár 10 liter tejből készült sajt elkészítéséhez!
A folyékony formula megkönnyíti a termék adagolását, mérlegelés nélkül, így a sajtkészítés még egyszerűbbé és élvezetesebbé válik!
Használati útmutató:
Az 30°C-ra melegített tejhez add hozzá a megfelelő mennyiségű kalcium-kloridot, amelyet előzőleg kevés, felforralt vízben feloldottál. Keverd össze, és hagyd állni 10 percig. Ezt követően melegítsd a tejet 37-38°C-ra, és add hozzá a megfelelő mennyiségű oltóenzimet, amelyet előzőleg 37-38°C-os, 50 ml vízben feloldottál. Alaposan keverd össze. Állítsd le a keverést, és várj 50–70 percet a tömör alvadék kialakulásáig. Az alvadékot vágd kb. 1–1,5 cm-es kockákra. A keletkezett sajtszemcsét óvatosan keverd át, majd kb. 5 perc múlva szűrőkanállal tedd át sajtkendővel bélelt formába. Hagyd a sajtot 20–24 órán át. Néhány óránként fordítsd meg.
Tárolás módja:
Felbontás után hűtött körülmények között, szorosan lezárva tárolandó.
Összetevők: mikrobiális oltóenzim, nátrium-klorid, tartósítószer: nátrium-benzoát.
A termék kiadóssága: 500 L tej
A csomagolás méretei: