Szereted a házi sajtkészítést? Elkészítenéd az első sajtodat? Ez az oltó nagy hozamot és egyszerű használatot garantál! A borjú oltógyomrából származó kimazinból és pepszinből nyert természetes, folyékony oltó a házi sajtok egészséges összetételének, lágy ízének és lenyűgöző aromájának garanciája! Ha egyszer otthon elkészíted, többé nem nyúlsz a bolti változatokhoz! Ezzel a termékkel saját otthonodban friss és érlelt sajtokat is készíthetsz friss tehén-, kecske- és juhtejből (beleértve az alacsony hőfokon, legfeljebb 74°C-ig pasztőrözöttet is). Az oltó rendkívül egyszerű, mérlegelés nélküli adagolása a házi sajtkészítést gyerekjátékká teszi! Az 50 ml-es üvegcsében kapható oltó kb. 105 L tejhez elegendő, a készítendő sajt típusától függően. 1: 10 000 U aktivitása lehetővé teszi, hogy 1 L tejhez mindössze kb. 10 cseppet használj!
Figyelem!
Az oltó megfelelő működéséhez az optimális tej-pH 6 - 7 között van. Az oltó használata előtt kalcium-kloridot kell hozzáadni! A terméket szorosan lezárva, 4-8°C-on tárolja.
A minőségmegőrzési idő figyelembe veszi a termék 30°C alatti hőmérsékleten, legfeljebb 7 napig tartó szállításának lehetőségét.
Használati útmutató:
Az oltó adagolása előtt adj kalcium-kloridot (CaCl2) kb. 1-10 g/10 L tej arányban, az elkészítendő sajt típusától függően. A kalcium-klorid dúsítja a tejet, növeli a sajtkihozatalt és megkönnyíti az oltó munkáját.
Aktivitás: 1:10 000 U
Termék hozama: kb. 105 L tej.
Összetevők: természetes borjúoltó, tartósítószer (só, nátrium-benzoát).
Csomagolás méretei: