A borélesztők megfelelő fejlődéséhez a cukorforráson kívül nitrogén- és foszfortartalmú vegyületekre is szükségük van, amelyekben éghajlatunk gyümölcsei szegények, valamint vitaminokra, főként a B-csoportból.
A Kombi Vita tápanyag alkalmazásának köszönhetően megfelelő élesztőszaporulatot, a fermentáció gyors indulását, valamint a gyümölcsökben található és a borkészítés során hozzáadott cukor teljes kierjedését érjük el. A B1‑vitamin serkenti az élesztő növekedését és erős fermentációaktivátor. Az élesztő sejtfalai felgyorsítják a biomassza szaporodását, a szterolok, zsírsavak, valamint a mikroelemek – magnézium és mangán – forrásai. Adszorbeálják a fermentációt gátló anyagokat.
A tápanyagokban található vegyületeket az élesztők szaporodásuk során teljes mértékben felhasználják, így nem befolyásolják a bor ízét és aromáját, illetve az emberi egészséget.
A Kombi Vita a Kombihoz képest nagyobb mennyiségű életfontosságú összetevőt és emelt adagolást kínál. A lehető legjobb feltételeket biztosítja az élesztő fejlődéséhez és az egyedi házi bor elkészítéséhez.
Lényeges jellemzők:
Tömeg: 10 g
25 l musthoz elegendő
Használati útmutató:
Használja 1 g tápanyag 1,5–2,5 l must arányban. A tasak tartalma 15–25 l musthoz elegendő. Az ajánlott mennyiséget három egyenlő részletben kell adagolni: I – az élesztő beoltása előtt, II – az erjedés 2–3. napján, III – kb. 10 nap múlva, amikor a must °Blg értéke 8–12-re csökken. Az egyes adagokat kb. 100 ml mustban oldja fel, majd öntse az erjesztőedénybe és keverje el.
Ne adja a tápanyagot közvetlenül az élesztő oltókultúrájához.
Összetevők:
diammónium-hidrogén-foszfát (V), élesztő sejtfal-komponensek, B1-vitamin (tiamin-hidroklorid)
Méretek:
Az alábbi méretek a csomagolásra vonatkoznak.