Cukorfokmérő (mustfokoló) törhetetlen próbacsőben

SZIMBÓLUM: 405566
EAN: 5908277718688

604 Ft

TERMÉK NEM ELÉRHETŐ

604,23 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 405566
EAN: 5908277718688


Leírás

•Cukorméréshez – az areométer a borászati mustban lévő cukortartalom mérésére szolgál 0–24°Blg tartományban.•Törhetetlen, kényelmes próbahenger – a műanyagból készült folyadékos henger lapos aljjal rendelkezik, és soha nem törik össze, ami előnyt jelent az üveg megfelelőkkel szemben.•Zárható mérőhen... több >

TERMÉK NEM ELÉRHETŐ

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

•    Cukorméréshez – az areométer a borászati mustban lévő cukortartalom mérésére szolgál 0–24°Blg tartományban.

•    Törhetetlen, kényelmes próbahenger – a műanyagból készült folyadékos henger lapos aljjal rendelkezik, és soha nem törik össze, ami előnyt jelent az üveg megfelelőkkel szemben.

•    Zárható mérőhenger – a próbahengerhez záródugó tartozik, amely megakadályozza, hogy az areométer kicsússzon szállítás vagy tárolás közben.

•    Színnel jelölt ajánlott tartományok – az areométer skáláján színekkel jelöltük a cukortartalom tartományait az erjedés egyes szakaszaihoz.

•    Könnyű mérés – a készülék rendkívül egyszerűen kezelhető. A mérés közvetlen leolvasással történik.


A borcukorfokoló (mustfokoló) nélkülözhetetlen eszköz a borászati mustban lévő cukor mennyiségének gyors és pontos meghatározásához. A borcukorfokoló areométer, amely Balling-fokban (°Blg) van skálázva – 1°Blg megközelítőleg 10 g cukornak felel meg 1 liter lében (mustban). Ennek alapján a kész ital várható alkoholtartalma is megbecsülhető. 

 A könnyebb használat érdekében az ajánlott tartományokat megjelöltük – így nincs szükség további számításokra vagy táblázatokra:

- piros tartomány „fermentáció kezdete I” – az erjedés megkezdése előtt a cukortartalom nem haladhatja meg a 22°Blg-et

- sárga tartomány „fermentáció kezdete II” – közvetlenül a további cukoradagok hozzáadása után az erjedés során a borcukorfokoló jelzése nem haladhatja meg a 16°Blg-et

- zöld tartomány „vége” – az erjedés végső szakaszában, a száraz és félédes boroknál a cukortartalomnak a jelölt tartományban kell lennie.

A borcukorfokoló használata rendkívül egyszerű. Elég az areométert a próbahengerbe helyezni, és annyi folyadékkal feltölteni, hogy az úszó szabadon lebegjen. Az értéket a skáláról, a felső meniszkusz alapján kell leolvasni.


Az eszköz 20°C-on van kalibrálva.


Használat:

A méréshez helyezze az areométert a próbahengerbe, és öntsön bele szilárd részecskéktől és gázbuborékoktól mentes folyadékot. A folyadék mennyisége legyen olyan, hogy az úszó szabadon lebegjen, és ne érjen a henger falához.

A cukorkoncentráció értékét a felső leolvasás jelzi. Lásd a használati útmutatót.

A mérés után a folyadékot öntse ki, ne fogyassza el.


A készlet tartalma:

- műanyag próbahenger

- dugó a próbahengerhez

- areométer


Tartomány: 0-tól 24°Blg-ig

Hosszúság
2.2 cm

Szélesség
2.2 cm

Magasság
25.4 cm

Tömeg
60.0 g

Cukorfokmérő (mustfokoló) törhetetlen próbacsőben

Cukorfokmérő (mustfokoló) törhetetlen próbacsőben ['mustfokoló', ' cukorfokmérő', ' cukortartalom mérésére szolgáló eszköz', ' Balling-fokmérő', ' borhoz', ' sörhöz', ' areométer']
kedvencek

604 Ft

TERMÉK NEM ELÉRHETŐ

 

 

Adja meg e-mail címét, és értesítjük, amint a termék újra elérhető lesz.

Köszönjük, az email címedet rögzítettük.