TERMÉK NEM ELÉRHETŐ
Ez az 5 l-es üvegballon teljes műanyag védőkosárban megfelelő választás kezdő borászoknak, valamint kisebb tételek elkészítéséhez.
A ballonok kézzel készülnek, ezért minden darab formája bizonyos mértékig egyedi, és a nyakméretek között minimális eltérés előfordulhat.
Szűk nyakú, 5 l űrtartalmú üvegballon. Borok, sörök, mézsörök és likőrök erjesztésére szolgál. A levehető műanyag burkolat lehetővé teszi a ballon alapos tisztítását, és egyben megóvja az üveget a töréstől. A ballonok alapanyaga hőálló, nem edzett üveg, amely rendelkezik minden szükséges tanúsítvánnyal élelmiszerekkel való érintkezéshez. Az üvegballonok előnye a jó tömítettség és az erjedési folyamat „megfigyelhetősége”. Gyakorlati szempontból ajánlott az elsődleges erjesztést a gyümölcspépben erjesztőedényben végezni, majd az első lefejtést és a gyümölcs kipréselését követően a további erjesztést az üvegballonban folytatni.
Használat:
Az üveget nem szabad hirtelen hősokknak kitenni, mivel a túl nagy hőmérséklet-különbség károsodást okozhat. Használat előtt javasolt a ballont legalább egy órán át szobahőmérsékleten tartani. Ne öntsön a ballonba 50°C-nál melegebb vizet. Az üveg tisztításához langyos víz és fertőtlenítőszer használata ajánlott, pl. kálium-metabiszulfit 100 g vagy Oxi Turbo nátrium-perkarbonát 400 g. A viharos erjedés során fellépő nagy feszültségek miatt ebben az időszakban célszerű a ballont kevésbé légmentes vattadugóval lezárni, ami megelőzi az üveg esetleges megrepedését.
A fogantyús kosár önmagában is remekül használható, mint jól záródó és könnyen tisztítható tárolóedény - legyen szó termékek szállításáról vagy tárolásáról, akár kerti munkákhoz, akár otthon.
A ballon űrtartalma: 5 L ± 8%.
A ballonhoz Ø41/37 mm-es gumidugó (647041) illik, erjesztőcső számára kialakított furattal.
A ballonok és kosarak 100%-ban újrahasznosított alapanyagból készülnek.
Figyelem:
Az ár 1 darabra vonatkozik.
Az üveg árnyalatai kissé eltérhetnek egymástól. Szállításkor a kosár színét (fekete, szürke, szürkészöld) véletlenszerűen választjuk.