Nemes borélesztő - vörösborokhoz ideális. Különösen ajánlott aróniából, fekete szőlőből, fekete bodzából, áfonyából, málnából, szederből, szilvából készült borokhoz.
Malaga speciálisan szelektált borélesztő-törzs védő folyadékban szuszpendálva. Ezek az élesztők gyors és stabil erjedést biztosítanak széles hőmérséklet-tartományban, jó cukorkierjedést, tartós színt és vonzó bukét. Érdemes desszertborokhoz használni.
Főbb jellemzők:
Használati útmutató:
A folyékony élesztőt elő kell szaporítani, azaz élesztőoltót – úgynevezett anyaélesztőt – kell készíteni. Egy 1 L-es palackba önts 150 ml gyümölcslevet vagy tegyél 200 g aprított gyümölcsöt, 300 ml vizet, és adj hozzá 2 teáskanál cukrot. A palackot fedd le vattadugóval, és pasztőrözd 30 percig. Lehűtés után öntsd az üvegbe az előzőleg felrázott élesztőtasak tartalmát. Az egészet hagyd 1-2 napig 22-26°C-on, majd öntsd az erjesztőedényben vagy ballonban lévő bormusthoz (5-25 L).
Figyelem!
Az élesztőoltó előkészítésének minden szakaszában tarts fenn steril körülményeket - különösen ügyelj annak az edénynek a tisztaságára, amelyben az élesztőt szaporítod.
Az erjedési folyamat optimális lefolyásához javasolt tápanyag hozzáadása: Kombi (401020) vagy Kombi Vita (401030).
Minőségét megőrzi: a lejárati idő és a tételszám a záráson található. Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó. A termék kizárólag enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
Összetevők:
malátasörlé, víz, citromsav, Saccharomyces cerevisiae élesztő, ammónium-dihidrogén-foszfát.
Csomagolás méretei: