A BURGUND élesztő felszaporítás nélkül nemes, folyékony borélesztő, amely vörös gyümölcsök erjesztésére szolgál. Segítségükkel egyszerűen készíthetsz egyedi borokat: meggy-, berkenye-, szőlő-, áfonya- és bodzabort.
Ezek az élesztők a hagyományos folyékony élesztőkkel ellentétben nem igényelnek előzetes felszaporítást (indító kultúra készítését). Közvetlen felhasználásra készültek. Nem kell 48 órát várnod a felszaporításukra!
Használatukkal könnyedén és sikerrel készíthetsz akár 14% alkoholtartalmú borokat. Egy 20 ml-es csomag legfeljebb 25 liter musthoz elegendő. A termék használatra kész!
Használati útmutató:
Használat előtt rázd fel a folyadékot tartalmazó tasakot a termék alapos elkeveréséhez, majd öntsd a 20-25°C hőmérsékletű mustot tartalmazó edénybe.
Figyelem!
Az élesztő oltóanyag előkészítésének minden szakaszában tarts fenn steril körülményeket.
Az erjedés optimális lefolyása érdekében javasolt élesztőtápanyag hozzáadása: Kombi (401020) vagy Kombi Vita (401030).
Minőségét megőrzi: a minőségmegőrzési idő és a tételszám a tasak hegesztésén található. Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó. A termék kizárólag enológiai felhasználásra szolgál, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
Összetevők:
Malátawort, víz, citromsav, Saccharomyces cerevisiae élesztő, ammónium-dihidrogén-foszfát.
A csomagolás méretei: