Hőmérős borfokoló törhetetlen próbacsőben

SZIMBÓLUM: 405562
EAN: 5908277716899

700 Ft

Kosárba tesz

700,29 HUF/db.

SZIMBÓLUM: 405562
EAN: 5908277716899


Leírás

Cukortartalom méréséhez és a potenciális alkoholtartalom meghatározásához -areométer, amely hasznos bormustnál és sörlénél, tartomány:0-tól 30°Blg-ig.Törhetetlen, kényelmes próbahenger -műanyagból készült próbahenger, kényelmes, sík aljjal, és soha nem törik össze, ami előnyt jelent az üveg megfelel... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

  • Cukortartalom méréséhez és a potenciális alkoholtartalom meghatározásához - areométer, amely hasznos bormustnál és sörlénél, tartomány: 0-tól 30°Blg-ig.
  • Törhetetlen, kényelmes próbahenger - műanyagból készült próbahenger, kényelmes, sík aljjal, és soha nem törik össze, ami előnyt jelent az üveg megfelelőkkel szemben.
  • Színekkel jelölt ajánlott koncentráció-tartományok - az areométer skáláján színekkel jelöltük a cukorkoncentráció tartományait a bor- és sörerjesztés adott szakaszaihoz.
  • Zárókupakkal ellátott próbahenger - a hengerhez mellékelt zárás megakadályozza, hogy az areométer kicsússzon szállítás vagy tárolás közben.
  • Egyszerű mérés - a készülék rendkívül könnyen kezelhető. A mérés közvetlenül, a két skáláról történő leolvasással történik.
  • Hőmérő az areométer belsejében - az areométer falával gyakorlatilag közvetlen érintkezve (a kapilláris vége) méri a folyadék hőmérsékletét, torzítás nélkül.

A hőmérővel ellátott mustfokoló elengedhetetlen eszköz a bormust vagy a sörlé cukortartalmának gyors és pontos meghatározásához. A mustfokoló Balling-fokokra (°Blg) skálázott areométer - 1°Blg megközelítőleg 10 g cukornak felel meg 1 L lében (mustban). A két skálának köszönhetően segítségével a bor várható alkoholtartalmát is megtervezheted. 

A méréshez használt próbahenger műanyagból készült, ezért az üveg megfelelőkkel ellentétben törhetetlen.

 A könnyebb használat érdekében a skálán különböző színekkel jelöltük a mustban és a sörlében javasolt kezdeti és végső cukorkoncentráció-tartományokat - így nincs szükség további számításokra vagy táblázatokra:

- bordó tartomány (22 - 25°Blg) - kezdeti koncentráció, desszertbor (édes)

- sárga tartomány (15 - 22°Blg) - kezdeti koncentráció, asztali bor (száraz)

- borostyánsárga tartomány (9 - 11°Blg) - kezdeti koncentráció, sör

- zöld tartomány (0 - 2°Blg) - végső koncentráció, sör

- piros tartomány(-2 - 0°Blg) - végső koncentráció, bor


A mustfokoló használata rendkívül egyszerű. Helyezd az areométert a próbahengerbe, és tölts bele annyi folyadékot, hogy az úszó szabadon lebegjen. Az eredményt a skáláról, a felső meniszkusz alapján kell leolvasni.

Mivel az eszközök 20°C-ra vannak kalibrálva, javasolt a leolvasást is ugyanilyen hőmérsékleten elvégezni, amit a mustfokolóba épített hőmérő megkönnyít. Mivel a folyadék a hőmérséklet hatására megváltoztatja a koncentrációját (a molekulák tágulnak és összehúzódnak), a 20°C-on végzett mérés lesz a legmegbízhatóbb és legpontosabb.

A cukortartalom mérése:

A méréshez helyezd az areométert a próbahengerbe, és önts bele szilárd részecskéktől és gázbuborékoktól mentes folyadékot. A folyadék mennyisége legyen olyan, hogy a hengerben lévő úszó szabadon lebegjen, és ne érjen a tartály falához.

A cukorkoncentráció értékét a felső leolvasás mutatja. Lásd a használati útmutatót.

A mérés elvégzése után a folyadékot öntsd ki, ne fogyaszd el.

A bor alkoholfokának megtervezése:

1°Blg megközelítőleg 10 g cukornak felel meg 1 L mustban. 1 kg cukor hozzáadása a must térfogatát 0,6 L-rel növeli. Az erjedés megkezdése előtt a must cukorkoncentrációja nem haladhatja meg a 22°Blg-t. Tegyük fel, hogy a műszer skáláján 16°Blg-t olvasunk le: ilyen cukortartalmú mustból kb. 7,3% alkoholtartalmú bor készül. Ha 13% alkoholtartalmú bort szeretnénk, a mustnak literenként 260 gramm cukrot kell tartalmaznia. A szükséges pótlás tehát 260 - 160 = 100 g/L. Annak érdekében, hogy a must cukorkoncentrációja ne haladja meg a 22°Blg-t, a szükséges cukormennyiséget három egyenlő részletben kell hozzáadni: az elsőt az erjedés megkezdése előtt, a másodikat és a harmadikat pl. a fermentáció 7. és 12. napján.

A sörlé vizsgálata : 

A sörlé cukortartalmának mérése a bormusthoz hasonló módon történik.

A készlet tartalma:

- műanyag próbahenger

- dugó a próbahengerhez

- areométer hőmérővel

Tartomány: 0-tól 30°Blg-ig

Hosszúság
2.2 cm

Szélesség
2.2 cm

Magasság
25.4 cm

Tömeg
60.0 g

Hőmérős borfokoló törhetetlen próbacsőben

Hőmérős borfokoló törhetetlen próbacsőben ['cukorfokoló', ' borhoz', ' sörhöz', ' cukorfok mérésére szolgáló eszköz', ' Balling-fokmérő', ' areométer', ' potenciális alkoholtartalom', '']
kedvencek

700 Ft

700,29 HUF/db.

Tedd a kosárba