Parasztkolbászhoz - A fűszer- és gyógynövény-keverék gondosan összeválogatott kompozíció, amely hagyományos ízt és aromát kölcsönöz a parasztkolbásznak.
Illatos, lágy és különleges ízű házi kolbászról álmodsz? Visszautaznál azokba az időkbe, amikor az ételek nem voltak tele kémiával és mesterséges adalékokkal? Van rá megoldás! Keverékünkkel könnyedén készíthetsz finom, illatos, hagyományos, szájban olvadó kolbászt kizárólag természetes alapanyagokból! A Parasztkolbászhoz való keverék gondosan válogatott, természetes fűszerek és gyógynövények elegye, só, tartósítószer és ízfokozók nélkül. A keverék összetevői: fekete bors, édes és csípős paprika, szerecsendió, fokhagyma és majoránna – termékünk választásával biztonságos és egészséges élelmiszert kap! Egy 20 g-os csomag akár 5 kg kolbász elkészítéséhez elegendő! A Parasztkolbászhoz keverék hagyományos aromája remekül kiegészíti a házi bigos vagy a káposztaleves ízét is. Bűvöld el szeretteidet a házi parasztkolbász klasszikus ízével!
Használat:
Hozzávalók 5 kg parasztkolbászhoz:
Recept:
A húst darabokra vágd, a sovány részeket válaszd el a zsírosaktól. A zsíros részeket 2–4 mm-es tárcsán daráld, a soványakat 8–12 mm-es tárcsán vagy szaggatón. A marhahúst külön, a legkisebb lyukú tárcsán daráld le, majd 100 ml hideg vízzel alaposan dolgozd ki, amíg fehér emulzió/pép képződik, amely összefogja a teljes hústömeget. Keverd össze a darált húsokat, add hozzá a pácolósót és a fűszer- és gyógynövény-keveréket. Az egészet a maradék vízzel alaposan dolgozd ki, majd tedd hűtőbe egy napra. A kolbász töltése előtt kb. 1 órával vedd ki a húst. A kolbásztöltő segítségével, töltsd meg a beleket hússal. A kolbászokat szobahőmérsékleten néhány órára akaszd fel száradni. A jól leszárított kolbászokat helyezd a füstölőbe és füstöld 40–60 °C-on kb. 3 órán át (amíg enyhén barnás színt kapnak). A füstölés után a kolbászt kb. 18–20 percig abáld 75–80 °C-os vízben.
Összetevők: fűszerek 54% (fekete bors 30%, édes paprika, csípős paprika 9%, szerecsendió), granulált fokhagyma 24%, majoránna 22%. A termék tartalmazhat szezámmagot, zellert, mustárt, glutént, kén-dioxidot, földimogyorót és szóját.
Próbáld ki a mi húsipari kalkulátorunkat.
Nettó tömeg: 20 g
Figyelem!
Nem tartalmaz sót, cukrot, tartósítószereket és nátrium-glutamátot.
Száraz helyen tárolandó, közvetlen UV-sugárzásnak ne tegye ki.
Az üzemben allergén anyagokat is használnak: mustár, zeller, szója, szezám, glutén, diófélék.
A csomagolás méretei: