Pácolósó 720 g

SZIMBÓLUM: 410024
EAN: 5904816004267

989 Ft

Kosárba tesz

1374,21 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410024
EAN: 5904816004267


Leírás

A házi felvágottak kivételesen finomak, és legtöbbször egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk megalkotásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem. Ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és gondoskodun... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

A házi felvágottak kivételesen finomak, és legtöbbször egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk megalkotásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem. Ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és gondoskodunk arról, hogy fogyasztásuk biztonságos legyen az egészségre nézve. Az egyik ilyen hatékony tartósítási módszer a pácolósó használata. Melyek a használatának legnagyobb előnyei


  • Biztosítja a mikrobiológiai biztonságot - megóvja különlegességeidet a nemkívánatos mikroorganizmusok, főként a Clostridium botulinum – a botulizmus kórokozója – elszaporodásától.
  • Kiemeli a húskészítmények természetes színét - könnyen és hatékonyan megóvod termékeidet a természetes, étvágygerjesztő vöröses-rózsaszín árnyalat elvesztésétől.
  • Száraz- és nedvespácoláshoz - te választhatod meg a számodra legkényelmesebb hús tartósítási módját.
  • Egyszerűen használható - a csomagoláson rövid és jól érthető használati útmutatót találsz. 
  • Egészségre biztonságos - a termék minden biztonsági előírásnak megfelel. 

 

Mi a pácolósó, más néven pácsó vagy pácoló só? Nem más, mint finomított, nem jódozott konyhasó és nátrium-nitrit keveréke. A pácolósó megóvja a húst a természetes vöröses-rózsaszín árnyalat elvesztésétől, és mindenekelőtt megvédi a készítményeket a nemkívánatos mikroorganizmusok, főként a botulizmus kórokozójának elszaporodásától. Felgyorsítja továbbá a nitritek nitrogén‑monoxiddá alakulását, javítva a húskészítmények színét. Kiváló stabilizáló is. A pácolósó alkalmazása lehetővé teszi a hús további feldolgozását is, például a füstölést, szárítást és érlelést.

 

A több pácolósó lehetővé teszi finom húsok és felvágottak készítését hosszabb időn át vagy nagyobb mennyiségben – anélkül, hogy újabb csomagot kellene vásárolni. 

 

Használat 1 kg hús elkészítésekor:

 

Nedves pácolás: 1 L hideg vízhez szórj 58–65 g pácolósót, adj hozzá 4 g cukrot, valamint tetszés szerint kedvenc fűszereidet. A húst a páclében 7–14 napig pácold, hűtőszekrényben.

Darabos húsok száraz pácolása: a húst dörzsöld be 18–25 g pácolósóval, valamint tetszés szerint kedvenc fűszereiddel. Hűtőben pácold 3–7 napig, szem előtt tartva, hogy a legjobb eredményt az alábbi szabály adja: 1 cm húsvastagság = 1 nap pácolás.

Kolbászhoz való darált hús száraz pácolása: 1 kg darált húshoz adj 13–17 g pácolósót és kedvenc fűszereidet. A kész keveréket 1 napra tedd hűtőbe.

 

Összetevők: nem jódozott só, csomósodást gátló anyag: E536, nátrium‑nitrit (0,6%).


Tömeg
0.72 kg

Rodzaj
Bez ziół

Zastosowanie
uniwersalne do mięs

Pácolósó 720 g

Pácolósó 720 g ['pácolósó', ' páclé', ' pácolósó', ' páclé húsokhoz', ' pácolósó húsokhoz', ' hús tartósítása', ' húsok tartósítása', ' húskészítmények tartósítása', ' pácoláshoz', ' pácolólé', ' pácolás']
kedvencek

989 Ft

1374,21 HUF/kg

Tedd a kosárba