Aktív, szárított borélesztő Enovini® BAYA - fehér és rozé borokhoz - 18% 10–35 l cefréhez, 7 g - ideális az erjedés „újraindításához”.
El szeretnéd kezdeni a házi borkészítést? Saját házi italaidat készíted és minőségi termékeket keresel? Ajánljuk prémium kategóriás, nemes élesztőnket – ideális fehér és rozé borokhoz. Különösen ajánlott egresből, körtéből, sárgabarackból, eperből, gabonából, galagonyából, almából, csipkebogyóból, fehér szőlőből, rebarbarából, mazsolából készült italokhoz.
Az Enovini® BAYA, azaz a nagyra értékelt „bayanusok”, speciálisan szelektált élesztőtörzs, amellyel intenzív gyümölcsaromájú, gazdag ízű és kiválóan tiszta bort készíthetsz.
Az Enovini® BAYA gyors, hatékony és stabil erjedést biztosít nagyon széles hőmérséklettartományban, még nehéz körülmények között is.
Ideális az erjedés újraindítására – a cefre „megindítására”, amikor a bor a kívánt tulajdonságok elérése előtt „leáll”.
Rendkívül egyszerűen használható termék. Egy 7 g-os csomag 10–35 l cefréhez elegendő. Az élesztők kriofilek, alacsony hőmérsékleten (8°C-tól) is dolgoznak. Ezért ideálisak a hűvös évszakokban, pincében történő erjesztéshez, az erjesztési hőmérséklet 8–32°C, és akár 18% alkoholt is elérhet!
A kínálatunkban elérhető B1-vitamint tartalmazó tápanyag és a Kombi Vita használatával garantálhatod az élesztő nyújtotta lehetőségek teljes kihasználását!
Használat:
A tasak tartalmát keverd el 100 ml felforralt, majd 30°C-ra lehűtött vízben, és hagyd 20 percig szobahőmérsékleten állni. Ezután az oldatot öntsd az erjesztőedénybe vagy a boros ballonba a cefrével.
Összetevők:
Saccharomyces bayanus borélesztő, emulgeálószer: szorbitán-monosztearát.
Figyelem!
Az erjedési folyamat optimális lefolyásához javasolt tápanyag hozzáadása: B1-vitaminnal (401010), Kombi Vita (401030).
Minőségét megőrzi a csomagoláson feltüntetett időpontig; a minőségmegőrzési idő és a gyártási tételszám a hegesztésen található. Száraz, szobahőmérsékletű helyen tárolandó. Termék kizárólag enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.
Csomagolás méretei: