Enovini® OK WHITE - savtartalmat csökkentő borélesztő 7 g

SZIMBÓLUM: 400380
EAN: 5904816004687

575 Ft

Kosárba tesz

82201,43 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 400380
EAN: 5904816004687


Leírás

Almából vagy fehér szőlőből szeretnél házi bort készíteni? Az új Enovini® OK WHITE, a savtartalmat csökkentő szárított borélesztő a legjobb választás!Fehér gyümölcsökhöz - ideális borélesztő almából és fehér szőlőből készült borokhoz, valamint más, sok almasavat tartalmazó gyümölcsökhöz.Az almasav 2... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

Almából vagy fehér szőlőből szeretnél házi bort készíteni? Az új Enovini® OK WHITE, a savtartalmat csökkentő szárított borélesztő a legjobb választás!


  • Fehér gyümölcsökhöz - ideális borélesztő almából és fehér szőlőből készült borokhoz, valamint más, sok almasavat tartalmazó gyümölcsökhöz.
  • Az almasav 20–24%-os csökkentése - a savtartalom mérséklése kedvezően hat a bor ízére, simábbá és kiegyensúlyozottabbá teszi.
  • Kevesebb cukor - a savcsökkentő élesztő alkalmazásával bátran csökkentheted a hozzáadott cukor mennyiségét, így kiváló félédes vagy félszáraz bort készíthetsz.
  • Kiegyensúlyozott íz és a bor aromája - az ezzel az élesztővel készült bor nemcsak lágy ízű, hanem érdekes, gyümölcsös aromával is rendelkezik.
  • Magas minőség - az Enovini® OK WHITE aktív szárított borélesztővel a legjobb házi bort készítheted, akár 14% alkoholtartalommal! 


Az Enovini® OK WHITE savtartalmat csökkentő szárított borélesztő, amely a fehér gyümölcsökből készült, almasavat tartalmazó borok savasságát mérsékli. Elsősorban almához és fehér szőlőhöz ajánlott; használatával kiegyensúlyozott, ízletes, lágy ízű, gazdag gyümölcsös bukéjú bort készíthetsz. 

Az Enovini® OK WHITE savcsökkentő tulajdonságai lehetővé teszik ízletes, kevésbé édes (félédes és félszáraz) borok előállítását.

Egy csomaggal 35 L, legfeljebb 14 % alkoholtartalmú bort készíthetsz. Az élesztő használata egyszerű, előzetes felfuttatásra nincs szükség. 


Felhasználási javaslat:

A tasak tartalmát keverd el 100 ml, felforralt és 30°C-ra lehűtött vízben.

Hagyd állni 20 percig szobahőmérsékleten, majd öntsd az erjesztőtartályba vagy ballonba a bormusthoz. A javasolt kezdeti cukorfok a mustban legfeljebb 18°Blg, a savtartalom legfeljebb 16 g/L (ideális: 12–13 g/L).

Az erjesztést 18–20°C-on végezd.

Az erjedés 5. és 10. napján adj hozzá további cukrot: 50 g/L.

Az élesztő optimális működését a címkén szereplő információk követésével érheted el.


Összetevők:

élesztő: Saccharomyces cerevisiae, emulgeálószer: szorbitol-monosztearát.


Figyelem:

Az erjesztési folyamat optimális lefolyásához javasolt B1-vitamint tartalmazó tápanyag (401010) hozzáadása 0,4 g/L mennyiségben.


Minőségét megőrzi: a hegesztésnél feltüntetett lejárati dátum és gyártási tételszám szerint.

Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Termék kizárólag enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.

Tömeg
7.0 g

Na ile litrów
35.0 L

Przeznaczenie
białe wino

Rodzaj
suszone

Enovini® OK WHITE - savtartalmat csökkentő borélesztő 7 g

Enovini® OK WHITE - savtartalmat csökkentő borélesztő 7 g ['almaborhoz való élesztő', ' fehér szőlőhöz való élesztő', ' almabor', ' szőlőbor', ' savtartalmat csökkentő élesztő', ' fehérborhoz való élesztő', ' száraz élesztő', ' házi bor', ' savcsökkentő élesztő']
kedvencek

575 Ft

82201,43 HUF/kg

Tedd a kosárba