Almából vagy fehér szőlőből szeretnél házi bort készíteni? Az új Enovini® OK WHITE, a savtartalmat csökkentő szárított borélesztő a legjobb választás!
Az Enovini® OK WHITE savtartalmat csökkentő szárított borélesztő, amely a fehér gyümölcsökből készült, almasavat tartalmazó borok savasságát mérsékli. Elsősorban almához és fehér szőlőhöz ajánlott; használatával kiegyensúlyozott, ízletes, lágy ízű, gazdag gyümölcsös bukéjú bort készíthetsz.
Az Enovini® OK WHITE savcsökkentő tulajdonságai lehetővé teszik ízletes, kevésbé édes (félédes és félszáraz) borok előállítását.
Egy csomaggal 35 L, legfeljebb 14 % alkoholtartalmú bort készíthetsz. Az élesztő használata egyszerű, előzetes felfuttatásra nincs szükség.
Felhasználási javaslat:
A tasak tartalmát keverd el 100 ml, felforralt és 30°C-ra lehűtött vízben.
Hagyd állni 20 percig szobahőmérsékleten, majd öntsd az erjesztőtartályba vagy ballonba a bormusthoz. A javasolt kezdeti cukorfok a mustban legfeljebb 18°Blg, a savtartalom legfeljebb 16 g/L (ideális: 12–13 g/L).
Az erjesztést 18–20°C-on végezd.
Az erjedés 5. és 10. napján adj hozzá további cukrot: 50 g/L.
Az élesztő optimális működését a címkén szereplő információk követésével érheted el.
Összetevők:
élesztő: Saccharomyces cerevisiae, emulgeálószer: szorbitol-monosztearát.
Figyelem:
Az erjesztési folyamat optimális lefolyásához javasolt B1-vitamint tartalmazó tápanyag (401010) hozzáadása 0,4 g/L mennyiségben.
Minőségét megőrzi: a hegesztésnél feltüntetett lejárati dátum és gyártási tételszám szerint.
Száraz helyen, szobahőmérsékleten tárolandó. Termék kizárólag enológiai felhasználásra, közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.