A fehér és rozé borokhoz való Enovini® BAYA VITA élesztő + tápanyag ideálisan összehangolt Saccharomyces Bayanus borélesztőt és tápanyagot tartalmaz, amelyek segítségével elkészítheted a házi borodat. A termék lehetővé teszi a készülő bor teljes kierjedését. Ideális többek között almából, körtéből, világos szőlőből, vadrózsából, málnából készült borokhoz. A legjobb élesztőtörzsek biztosítják a teljes kierjedést, a készlettel akár 25 L bort is készíthetsz. Ne feledd, hogy a tápanyagot ne add közvetlenül az élesztő oltóanyagához; az előírás szerint használd.
Használati utasítás:
Az élesztőt nem szükséges előtenyészteni. Keverd el 100 ml felforralt és 30°C-ra lehűtött vízben, majd hagyd állni 20 percig. Ezt követően öntsd az oldatot a musttal töltött erjesztőedénybe/ballonba. A megfelelő mennyiségű tápanyagot (1 g tápanyag/1,5-2,5 L must) két egyenlő részletben adagold: I - az élesztő beoltása előtt, II - az erjedés 2-3. napján. A tápanyag-adagokat 100 ml mustban oldd fel, majd öntsd az edénybe/ballonba és keverd el.
Ne add a tápanyagot közvetlenül az élesztő oltóanyagához!
Összetevők: tápanyag 58,8% (diamónium-hidrogénfoszfát, inaktív élesztősejtek komponensei, B1-vitamin (tiamin-hidroklorid)), élesztő 41,2% (borélesztő S. bayanus, emulgeálószer: szorbitol-monosztearát).
A csomagolás méretei: