Halakhoz való pác - fűszer- és gyógynövény-keverék a sóoldatos páclé elkészítéséhez, amely konzervál és kiváló ízt ad, ami füstölés, sütés vagy grillezés közben szabadul fel.
Füstölt hal receptje
Készíts elő:
A hideg vízhez add hozzá a halakhoz való pác egy csomagját a sóoldat elkészítéséhez. Az egészet alaposan keverd össze. A halakat mosd meg, távolítsd el a kopoltyúikat, és tedd őket a páclébe. Tedd félre kb. 10 órára hűtőszekrénybe vagy más, legfeljebb 8°C-os hűvös helyre. Ezt követően vedd ki a halakat és alaposan szárítsd meg őket (így a halak megfüstölődnek, nem pedig megfőnek). A szikkasztáshoz hagyhatod a halakat meleg helyen, vagy használhatsz aszalógépet. Szárítás után a hal bőre száraz lesz, maguk a halak pedig enyhén feszessé válnak - ekkor teheted őket a füstölőbe, és 60 - 70°C-on kb. 40 percig füstölheted. Halak füstöléséhez ideálisak a gyümölcsfa füstölőforgácsok, pl.: cseresznye. Az íz fokozására a szikkasztás során javasoljuk a hal tetejét a "Pikantna do ryb" fűszer- és gyógynövény-keverékkel megszórni.
Összetevők:
só, cukor, fűszer- és gyógynövény-keverék (cayenne-bors, édes paprika, fekete bors, fehér mustármag, kakukkfű, gyömbér, babérlevél)
Figyelem!
Száraz, hűvös, fénytől védett helyen tárolandó.
A termék nyomokban mustármagot, zellert, szóját, szezámmagot, glutént és dióféléket tartalmazhat.
Minőségét megőrzi (nap/hó/év): a lejárati idő és a tételszám a csomagoláson.
Csomagolás méretei:
hosszúság 12 cm
szélesség kb. 2 cm
magasság 16 cm.