Mostantól a legjobbak még jobbak! Bemutatjuk a Turbo X-Pure 21,3% turbóélesztőt, amellyel a cefrében akár 21,3% alkoholfok is elérhető – új, továbbfejlesztett formulában. Ezek az aktív, szárított élesztők tápanyaggal kellemes illatot, jobb és gyorsabb kierjedést biztosítanak! A párlatkészítés világa megkapta azt, amiről mindig is álmodott – erős és rendkívül hatékony turbóélesztő cukorcefréhez.
Az új formula előnyei Turbo X-Pure 21,3% turbóélesztő, 50 L:
Figyelem! A legjobb eredmény érdekében kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Az ajánlott erjesztési hőmérséklet 20–25⁰C – ez az élesztő munkájához optimális, és biztosítja a megadott időn belüli megfelelő kierjedést.
Íme a Turbo X-Pure 21,3% turbóélesztő 50 L-hez – a nagyra értékelt Turbo X-Pure család egyik sztárja. Tökéletesen összehangolt mennyiségű tápanyag és párlatélesztő, amelyekkel 50 L, íz- és aromaparamétereiben kiváló cefrét készíthetsz. Tiszta erő és remek végtermékminőség. A Turbo X-Pure-rel az erjedés gyorsan, hatékonyan és kellemetlen szag nélkül zajlik. A nagy alkoholtűrésnek köszönhetően az alkalmazott élesztő- és tápanyagkeverék akár 21,3%-ig erjeszt (optimális körülmények között kb. 14 nap alatt).
A Turbo X-Pure turbóélesztő az első a piacon, amely 21,3% alkoholfokig erjeszt.
Most a Turbo X-Pure még hatékonyabb „2.0-s” változatban mutatkozik be: két, nagy alkoholtűrésű, aktív párlatélesztő-törzs és a fejlődésüket támogató, gondosan összeválogatott tápanyag továbbfejlesztett keverékeként.
Az erjedés melléktermékeinek minimálisra csökkentése még tisztább erjedést és kedvezőbb aromát eredményez. Nem kell tartanod attól, hogy a cefre kellemetlen szagot áraszt. Az új formula még jobb dinamikát és hatékonyságot nyújt, nagyobb folyamatbiztonság mellett – kisebb az erjedésleállás esélye, és könnyebb gyorsan elérni a kívánt eredményt cukorcefréknél.
Egy 250 g-os Turbo X-Pure tasak 50 L cefréhez elegendő. Annak érdekében, hogy az élesztő a lehető legjobban teljesítsen, feltétlenül a csomagoláson megadott útmutató szerint járj el.
Használati útmutató – recept 50 L cefréhez:
Válaszd ki az erjesztési változatot (lásd a táblázatot). Az erjesztőtartályba szórd bele az I. adag cukrot, és oldd fel megfelelő mennyiségű, kb. 25–30⁰C-os langyos vízben. Ezután szórd bele a tasak teljes tartalmát, és alaposan keverd el. Az így előkészített oldatot a táblázatban megadott napokig (a választott változattól függően), 20–25⁰C-on erjeszd.
A 14 kg-nál több cukrot tartalmazó (III és IV) változatoknál a második cukoradagot óvatosan, a *24. és *48. órában add hozzá, amikor a cukorfok kb. 12–14⁰Blg.
Tipp: célszerű kb. 100 g cukrot hozzáadni, megvárni, amíg a hab leül, majd hozzáadni a maradék cukrot. Ez megakadályozza, hogy a cefre kifusson.
Figyelem: A cefre habozni fog!
A legjobb eredmény érdekében az erjedés befejezése után javasoljuk a cefre derítését Klar Turbo Spirit derítőszerrel.
| Változat |
|
I |
II |
III |
IV |
|---|---|---|---|---|---|
| Alkohol [%] |
|
15 |
17 |
19 |
21,3 |
| Cukor [kg] |
Adag (I) |
12 |
14 |
14* |
14* |
| Adag (II) |
- |
- |
2 |
4 |
|
| Víz [L] |
|
43 |
42 |
40 |
39 |
| Nap |
|
2 |
3-5 |
5-7 |
7-14 |
Figyelem:
A csomag tartalmát egy erjesztéshez használd fel teljes egészében.
Az erjedés befejezése utáni enyhén édeskés íz az élesztő által termelt glicerinnek köszönhető.
Összetevők:
élesztő, kálium-foszfát, magnézium-szulfát, kalcium-karbonát, magnézium-oxid, B1-vitamin.