A termék csak DE verzióban érhető el.
Mostantól a legjobbak még jobbak! Bemutatjuk a Turbo X-Pure élesztőt 21,3%, 48 óra, amely a cefrében akár 21,3% alkoholt is elér – új, továbbfejlesztett formulával. Ez az aktív, szárított élesztő tápanyaggal kellemes illatot, jobb és gyorsabb erjedést biztosít! A párlatkészítés világa olyan versenyzőt kapott, amiről mindig is álmodott – erős és rendkívül hatékony élesztő cukorcefrékhez.
A Turbo X-Pure 21,3%, 48 óra, 10 x 25 L új formulájának előnyei:
Figyelem! A legjobb eredmény érdekében kövesd a csomagoláson található utasításokat.
Az ajánlott erjedési hőmérséklet 20-25⁰C – ez az élesztő működéséhez optimális, és biztosítja az előírt időn belüli erjedést.
Íme a Turbo X-Pure 21,3%, 48 óra élesztő – a nagyra értékelt Turbo X-Pure család egyik sztárja. Tökéletesen összehangolt mennyiségű tápanyag és párlatélesztő, amelynek segítségével 10 x 25 L cefrét készíthetsz kiváló íz- és illatparaméterekkel. Tiszta erő és kiváló végtermék-minőség. A Turbo X-Pure-rel az erjedés gyorsan, hatékonyan és kellemetlen szag nélkül zajlik. A nagy alkoholtűrésnek köszönhetően az alkalmazott élesztő- és tápanyagkeverék akár 21,3%-ig erjeszt (optimális körülmények között 48 óra alatt).
A Turbo X-Pure az első a piacon, amely 21,3% alkoholig erjeszt.
Most a Turbo X-Pure még hatékonyabb „2.0” verzióban jelenik meg, két, magas alkoholtermelő képességű, aktív párlatélesztő törzs továbbfejlesztett keverékeként, valamint a fejlődésüket támogató, megfelelően megválasztott tápanyaggal.
Az erjedés melléktermékeinek minimálisra csökkentése még tisztább erjedést tett lehetővé, és kedvezően hatott a folyamatot kísérő aromára. Nem kell többé attól tartanod, hogy a cefre kellemetlen szagot áraszt. Az új formula még jobb dinamizmust és hatékonyságot biztosít, miközben nagyobb biztonságot nyújt az egész folyamat során – kisebb a valószínűsége az erjedés leállásának, és könnyebben, gyorsabban érheted el a kívánt eredményt cukorcefréknél.
Egy 1,35 kg-os Turbo X-Pure élesztőtasak 10 db, egyenként 25 L-es cefréhez elegendő. Ahhoz, hogy az élesztő a maximumot nyújtsa, elengedhetetlen a csomagoláson megadott útmutató pontos követése.
Használati útmutató – recept 25 L cefréhez:
Válaszd ki az erjesztés változatát (lásd a táblázatot). A fermentációs edénybe szórd bele az I. adag cukrot, és önts 28⁰C hőmérsékletű vizet. Ezután alaposan keverd össze az X-Pure tasak tartalmát, mérj ki 135 g keveréket, és szórd ezt az adagot a cukorral és vízzel töltött fermentációs edénybe. Az egészet alaposan keverd össze, majd hagyd erjedni a táblázatban megadott napok számáig (a választott változat szerint), 20-25⁰C hőmérsékleten.
A (II. és III.) változatoknál, ahol a cukor mennyisége meghaladja a 7 kg-ot, a második adag cukrot óvatosan add hozzá *24 és *48 óra elteltével, amikor a cukorfok kb. 10-12⁰Blg.
Tipp: célszerű kb. 100 g cukrot hozzáadni, megvárni, amíg a hab leülepszik, majd hozzáadni a maradék cukrot. Ez megakadályozza, hogy a cefre kifusson.
Figyelem: A cefre habozni fog!
| Változat |
Alkohol [%] |
Cukor [kg] |
Víz [L] |
Nap |
|
|---|---|---|---|---|---|
| |
|
Adag [I] |
Adag [II] |
|
|
| I |
17 |
7 |
- |
21 |
2 - 4 |
| II |
19 |
7* |
1 |
20 |
4 - 7 |
| III |
21,3 |
7* |
2 |
19 |
7 - 12 |
A lehető legjobb eredmény érdekében javasoljuk a cefre derítését az erjedés befejezése után a Klar Turbo Spirit készítménnyel.
Figyelem:
Az erjedés befejezése után észlelhető enyhén édeskés íz az élesztő által termelt glicerinnek köszönhető.
Összetevők:
élesztő, kálium-foszfát, magnézium-szulfát, kalcium-karbonát, magnézium-oxid, B1-vitamin.