Sonkafőzőben készítesz felvágottakat? Feltétlenül próbáld ki a Peklosól – Pekla czosnkowo-ziołowa terméket, amelyet kifejezetten a sonkafőzőben készített húskészítményekhez ajánlunk.
Legújabb páclevünkkel az ízletes és egészséges húsok elkészítése
sonkafőzőben – például fokhagymás-fűszeres aromájú főtt sonkáké – maga a gyönyörűség. Az előre összeállított, bevált arányokat használva könnyen és gyorsan elkészítheted az illatos páclevet, amely gyógynövényes jegyekkel gazdagítja a házi sonka ízét. A Peklosól pácsó arról is gondoskodik, hogy a húsok ne csak étvágygerjesztő színűek legyenek, hanem mikrobiológiailag stabilak is maradjanak. A 100 g-os csomag akár 1,1 kg főtt sonka vagy más hús elkészítéséhez elegendő, amelyet megfüstölsz, bepácolsz vagy megsütsz (150°C alatti hőmérsékleten).
Ha a házi konyhádban még nem szerepelnek sonkafőzőben készített főtt ételek – engedd, hogy elcsábítsanak!
Elkészítés:
A csomag tartalmát öntsd fel 1 L vízzel, forrald fel, majd hagyd kihűlni. Egy 1,1 kg tömegű sonkadarabot vagy karajt helyezz egy kisebb edénybe úgy, hogy a páclé teljesen ellepje. A gyorsabb pácolás érdekében több helyen injektáld be a húst (kb. 60 - 80 ml páclével). Pácold hűtőben (4-8°C) 5-7 napig, a húst 2 naponta fordítsd meg. Pácolás után vedd ki a húst a pácléből, és helyezd a sonkafőzőbe. A fedélbe tegyél hőmérőt. A sonkafőző edényt állítsd egy vízzel teli lábosba úgy, hogy a vízszint a hús szintje fölé érjen. A víz hőmérséklete ne haladja meg a 90°C-ot. Főzd addig, amíg a hús belső hőmérséklete eléri a 68°C-ot. Ezután vedd ki a sonkafőzőt a vízből, hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe, lehetőleg egy éjszakára.
Összetevők: Jódatlan só, fűszerek (fekete bors 4,3%, szegfűbors, szerecsendió, chili, kömény, koriander, mustármag, erős paprika, édes paprika); csomósodást gátló anyag: E 536, granulált fokhagyma 4,4%, cukor, gyógynövények 1,5% (majoránna, borsikafű, lestyán), szárított hagyma, kálium-nitrát, nátrium-nitrit.
A termék nyomokban mustárt, zellert, szóját, szezámot, glutént és dióféléket tartalmazhat.