Peklosól Vit-C - 400 g

SZIMBÓLUM: 410020
EAN: 5904816004106

575 Ft

Kosárba tesz

1438,52 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410020
EAN: 5904816004106


Leírás

A házi felvágottak rendkívül ízletesek, és többnyire egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem, hiszen ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és egészs... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

A házi felvágottak rendkívül ízletesek, és többnyire egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk kidolgozásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem, hiszen ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és egészségre biztonságos módon fogyaszthatjuk. Az egyik leghatékonyabb tartósítási módszer a pácolósó használata. Melyek a használatának legnagyobb előnyei?


  • Fenntartja a mikrobiológiai biztonságot - megvédi különlegességeidet a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodásától, elsősorban a Clostridium botulinum – a kolbászmérgezés baktériuma – ellen.
  • Kiemeli a húskészítmények természetes színét - könnyedén és hatékonyan megóvhatod termékeidet a természetes vöröses-rózsaszín árnyalat elvesztésétől.
  • Száraz- és nedves pácoláshoz - te magad választhatod meg a számodra legkényelmesebb módját a hús tartósításának.
  • Könnyen használható - a csomagoláson rövid és jól érthető használati útmutatót találsz. 
  • Egészségre biztonságos - a termék minden biztonsági előírásnak megfelel. 

 

Mi az a pácolósó, más néven pácoló só? Semmi más, mint jódozatlan konyhasó és nátrium-nitrit (nitrit) keveréke, amelyet termékünkben nátrium-aszkorbáttal (C-vitaminnal) gazdagítottunk. A pácolósó megóvja a húst a természetes vöröses-rózsaszín szín elvesztésétől, és mindenekelőtt védi a készítményeket a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodásától, főként a kolbászmérgezés baktériumától. Az antioxidáns hozzáadása csökkenti a visszamaradó nitrit mennyiségét, így hatékonyan mérsékli a nitrozaminok képződését. Felgyorsítja a nitritek nitrogén-monoxiddá alakulását, javítva a húskészítmények színét. Egyúttal kiváló stabilizátor. A pácolósó alkalmazása lehetővé teszi a hús további feldolgozását is, pl. füstölést, szárítást és érlelést.

 

Használati mód 1 kg hús elkészítéséhez:


Nedves pácolás: 1 L hideg vízbe szórj 58-65 g pácolósót, adj hozzá 4 g cukrot és esetleg kedvenc fűszereidet. A húst 7-14 napig pácoljad a páclében hűtőszekrényben.

Száraz pácolás darabos húsnál: dörzsöld be a húst 18-25 g pácolósóval és esetleg kedvenc fűszereiddel. Pácolj a hűtőszekrényben 3-7 napig (a hús vastagsága 1 cm-1 nap pácolás).

Száraz pácolás kolbászhoz való hús esetén: 1 kg darált húshoz adj 13-17 g pácolósót és kedvenc fűszereidet. A kész keveréket 1 napig hagyd a hűtőszekrényben.

 

Összetevők: jódozatlan só, csomósodást gátló anyag: E536, nátrium-nitrit, antioxidáns: nátrium-aszkorbát (0,3%)

Tömeg
0.4 kg

Rodzaj
Bez ziół

Zastosowanie
uniwersalne do mięs

Peklosól Vit-C - 400 g

Peklosól Vit-C - 400 g ['nitrites pácsó', ' pácok', ' pácsó', ' húspácok', ' húshoz való pácsó', ' hús tartósítása', ' húsok tartósítása', ' füstöltáruk tartósítása', ' pácoláshoz', ' páclé', ' C-vitamin', ' nátrium-aszkorbát']
kedvencek

575 Ft

1438,52 HUF/kg

Tedd a kosárba