Pácsó 1 kg

SZIMBÓLUM: 410023
EAN: 5904816004199

566 Ft

Kosárba tesz

565,80 HUF/kg

SZIMBÓLUM: 410023
EAN: 5904816004199


Leírás

A házi felvágottak rendkívül ízletesek, és legtöbbször egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk megalkotásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem, hiszen ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és egés... több >

SZÁLLÍTÁS: a legközelebbi munkanapon
tudj meg többet »
14 NAP A TERMÉKEK VISSZAKÜLDÉSÉRE indoklás nélkül!
tudj meg többet »

A házi felvágottak rendkívül ízletesek, és legtöbbször egy szempillantás alatt eltűnnek az asztalról. Új receptek és ízkombinációk megalkotásakor nem szabad megfeledkezni a húskészítmények megfelelő tartósítási módjának megválasztásáról sem, hiszen ennek köszönhetően tovább élvezhetjük őket, és egészségre biztonságos módon fogyaszthatjuk. Az egyik ilyen hatékony tartósítási módszer a pácsó használata. Melyek a használatának legfőbb előnyei?


  • Mikrobiológiai biztonságot biztosít - megvédi különlegességeidet a nemkívánatos mikroorganizmusok elszaporodásától, főként a botulizmust okozó Clostridium botulinum baktériumtól.
  • Kiemeli a húskészítmények természetes színét - könnyen és hatékonyan megóvhatod készítményeidet a természetes pirosas-rózsaszín árnyalat elvesztésétől.
  • Száraz és nedves pácoláshoz - te magad választhatod ki a számodra legkényelmesebb módot a hús tartósítására.
  • Könnyen alkalmazható - a csomagoláson rövid és jól áttekinthető használati útmutatót találsz. 
  • Egészségre biztonságos - a termék megfelel minden biztonsági előírásnak. 


Mi is az a pácsó, más néven pácoló só? Semmi más, mint nem jódozott finomított konyhasó és nátrium-nitrit keveréke. A pácsó megóvja a húst a természetes pirosas-rózsaszín árnyalat elvesztésétől, és mindenekelőtt védi a készítményeket a nemkívánatos mikroorganizmusok, főként a botulizmust okozó baktérium elszaporodásától. Az antioxidáns hozzáadása csökkenti a visszamaradó nitrit mennyiségét, így hatékonyan korlátozza a nitrozaminok képződését. Felgyorsítja a nitritek nitrogén-oxiddá történő átalakulását, javítva a húskészítmények színét. Egyben kiváló stabilizátor. A pácsó használata lehetővé teszi a hús további feldolgozását is, pl. füstölést, szárítást és érlelést.

 

Felhasználás 1 kg hús előkészítésekor:

Nedves pácolás: 1 L hideg vízhez szórj 58-65 g pácsót, adj hozzá 4 g cukrot és igény szerint kedvenc fűszereidet. Pácolj a húst a lében 7-14 napig hűtőszekrényben.


Száraz pácolás egész húsdaraboknál: dörzsöld be a húst 18-25 g pácsóval és igény szerint kedvenc fűszereiddel. Pácolj a hűtőszekrényben 3-7 napig (a hús vastagsága 1 cm - 1 nap pácolás).


Száraz pácolás kolbászhoz való darált húshoz: 1 kg darált húshoz adj 13-17 g pácsót és kedvenc fűszereidet. A kész keveréket 1 napig hagyd a hűtőszekrényben.

 

Összetevők: nem jódozott só, csomósodásgátló: E536, nátrium-nitrit.


Figyelem!

Közvetlen fogyasztásra nem alkalmas.

Tömeg
1.0 kg

Rodzaj
Bez ziół

Zastosowanie
uniwersalne do mięs