Öt csomag bükkfa füstölőforgács - kifejezetten a baromfi, marhahús, sertéshús, halak, bárányhús és vadhús füstöléséhez és grillezéséhez. Ezeknek a forgácsoknak köszönhetően az ételek megfelelő, kívánatos aromát és ízt, valamint tetszetős aranysárga színt kapnak.
Természetes, magas minőségű bükkfa forgács, ideális minden alapvető húsféle és hal füstöléséhez és grillezéséhez. Megfelelő adagolásuknak és parázslásuknak köszönhetően az ételek előkészítése professzionálisan történik, a kész fogások pedig megfelelő aromát, ízt és megjelenést kapnak. Ezeknek a forgácsoknak az előnyeit minden finom füstölt és grillételek kedvelője értékelni fogja - használhatók kis- és nagyméretű füstölőkben egyaránt, füstgenerátorral együtt is. Az optimális nedvességtartalom megkönnyíti a forgács begyújtását és a füstölőfüst hatékony előállítását.
2. osztályú forgácsok (finom frakció) - az aprítottsági fokuknak köszönhetően sikerrel használhatók automatikus - csigás adagolóval rendelkező füstgenerátorokban.
A csomagban lévő forgács mennyisége (450 g) több órányi füstölésre elegendő (a használt készüléktől függően) - nem kell attól tartani, hogy elfogy a kedvenc ételek elkészítése közben.
Tudjon meg többet a forgácsokról blogcikkünkből Válasszon forgácsot és csináljon füstöt!
Tekintse meg Hentesáru-kalkulátort - segít ízletes házi készítmények elkészítésében.
Használati útmutató:
Grillezés: A parázsló faszén köré teríts kétcentiméteres rétegben forgácsot - ne helyezd közvetlenül a tűzre, mert azonnal el fog égni. A forgács gazdaságosabb felhasználása érdekében enyhén meg lehet nedvesíteni vízzel, ami elősegíti több füst képződését. A rácsra helyezett ételek után azonnal fedd le a grillt a fedővel. Grillezési idő - 10–30 perc (a készítendő hús méretétől és típusától függően).
Füstölés: A rendelkezésre álló füstölő típusától függően helyezze el a forgácsot a füstgenerátorban vagy magában a füstölőben - a célra kijelölt helyen, illetve a tűztérben - a parázsló fa köré.
A füstgenerátorral történő füstölés biztosítja a legprofesszionálisabb eredményeket - kiváló ízű, aromájú és színű késztermékeket.
Figyelem: A füstölő és a grill kezelését kizárólag felnőttek végezzék, a tűzvédelmi szabályok betartásával és az adott készülék használati útmutatójának, valamint a forgács használatára vonatkozó ajánlásoknak a megismerése után. A forgács begyújtásakor és a grill, a füstölő vagy a füstgenerátor működése közben történő utántöltéskor legyen óvatos, hogy elkerülje az esetleges égési sérüléseket. Ügyeljen rá, hogy a gyermekek és a háziállatok ne férjenek hozzá a felhevült berendezésekhez.
A forgácsot száraz, hűvös helyen kell tárolni.
Kínálatunkban elérhető füstölőforgácsaink pozitív minősítésekkel rendelkeznek: a Hús- és Zsiradékipari Intézet, az Állami Higiéniai Intézet, valamint az Állami Közegészségügyi Intézet részéről.
A készlet 5 x 450 g-os füstölőforgács-csomagot tartalmaz