Füstölő faforgács füstöléshez és grillezéshez - természetes, készlet: 1 x tölgy - 600 g, 1 x cseresznye - 450 g, 1 x alma - 450 g.
Többet a faforgácsokról blogcikkünkben Válassz faforgácsot, és csapj füstöt!
Ha fontos számodra az egészséges konyha, és odafigyelsz, mi kerül a tányérodra – a kiváló minőségű, természetes faanyagból készült faforgácsok tökéletesen beválnak a konyhádban. Lengyelországból, természetesen tiszta területekről származnak, 100%-ban természetes fából készülnek, nem tartalmaznak porfrakciókat, impregnáló és tartósítószereket. Ezek speciálisan aprított gyümölcsfa-forgácsok, amelyek kiválóan alkalmasak füstöléshez és grillezéshez. Az egységes forgácsméretnek köszönhetően könnyű az égés közbeni állandó hőmérséklet fenntartása. Az égő forgácsok füstje mélyen átjárja az ételt, kellemes aromát és étvágygerjesztő színt adva neki. A faforgáccsal végzett füstölés számos előnnyel jár, többek között javítja az ételek íz- és látványbeli tulajdonságait, a füst tartósító hatásával növeli a termékek eltarthatóságát, továbbá csökkenti a termék nedvességtartalmát.
Figyelem! A készlet megvásárlásával összesen 3 csomag faforgácsot kapsz:
- 1 x tölgy - 600 g, 6-8 mm-es szemcseméret - kiváló marhahúshoz, baromfihoz és halakhoz,
- 1 x cseresznye - 450 g, 9-12 mm-es szemcseméret - kiváló halakhoz, baromfihoz és vörös húsokhoz,
- 1 x alma - 450 g, 6-8 mm-es szemcseméret - kiváló halételek és sertéshús készítéséhez.
Használati útmutató:
Grillezés: A parázsló faszén köré kb. kétcentiméteres rétegben terítsen faforgácsot — ne helyezze közvetlenül a tűztérre, mert azonnal elég. A grillt az ételek rácsra helyezése után azonnal fedje le.
Grillezési idő - 10–30 perc (a hús méretétől és típusától függően).
A kíméletes, például csirkehúsok nem igényelnek sok időt. Mérettől függően körülbelül egy-két óra alatt elkészülnek. A sertés- és marhahús viszont több időt igényel.
A füstölést megkönnyíti, ha a faforgácsot vízben vagy más folyadékban (pl. sörben :…) beáztatjuk, majd a tűztér közelében helyezzük el, lehetőleg füstgenerátorban (a gyors elégés megelőzése érdekében).
Füstölés: Az alkalmazott füstölő típusától függően helyezze a faforgácsot a kifejezetten erre szolgáló tálcára, vagy a tűztér köré - ne helyezze közvetlenül a hőforrásra, mert azonnal elég. Hőmérséklettől függően az alábbi füstölési módszereket különböztetjük meg:
Hideg füstölés 8 - 25/30℃ hőmérsékleten: a füstölt áruk legerősebb száradását eredményezi, hosszú időt igényel és nagyobb faforgács-felhasználással jár, ugyanakkor a késztermékek a legtartósabbak, és alkalmasak hosszas érlelésre.
Meleg füstölés 25/30 - 60°C, ezzel az eljárással elsősorban abált és főtt termékeket füstölünk.
Forró füstölés 40 - 90°C, ennél az eljárásnál meleg füstölést alkalmazunk, a folyamat végén a húsárut a füstölőben rápirítjuk.
A faforgácsot száraz, hűvös helyen tárolja.
Kínálatunkban szereplő füstölő faforgácsok pozitív szakvéleménnyel rendelkeznek: a Hús- és Zsiradékipari Intézet, az Állami Higiéniai Intézet és az Állami Közegészségügyi Intézet részéről.