Öt csomagból álló füstölőforgács-készlet égerfából - kifejezetten sertés, marha, baromfi, hal, bárány és vadhús füstöléséhez és grillezéséhez. Ezeknek a forgácsoknak köszönhetően az ételek megfelelő, kívánatos aromát és ízt, valamint tetszetős barnás-meggyvörös színt kapnak.
2. osztályú forgács (finom frakció) - aprítottsági fokának köszönhetően sikerrel használható automata, csigás adagolású füstgenerátorokban.
Az egy csomagban található mennyiség (450 g) több órányi füstölésre elegendő (a használt berendezéstől függően) – nem kell attól tartani, hogy elfogy a kedvenc ételek készítése közben.
Természetes, kiváló minőségű égerfaforgács, amely ideális mindenféle hús és hal füstöléséhez és grillezéséhez. Megfelelő adagolásuk és izzásuk révén a készítési folyamat professzionális lesz, a kész ételek pedig megfelelő aromát, ízt és megjelenést kapnak. E forgácsok előnyeit minden finom füstölt és grillezett étel kedvelője értékelni fogja - használhatók kis- és nagyméretű füstölőkben, füstgenerátorral együtt is. Az optimális nedvességtartalom megkönnyíti a forgács begyújtását és a füst hatékony előállítását.
A forgácsokról többet megtudsz a blogon Válaszd ki a forgácsot, és készíts füstöt!
Nézd meg a Hentesáru-kalkulátorunkat - segít finom házi készítmények elkészítésében.
Használat:
Grillezés: Az izzó faszén köré teríts 2 cm vastag rétegben forgácsot - ne helyezd közvetlenül a tűztérre, mert azonnal elég. A minél gazdaságosabb felhasználás érdekében a forgácsot enyhén megnedvesítheted vízzel, ami elősegíti a több füst képződését. A grillt közvetlenül azután fedd le, hogy az ételeket a rácsra tetted. Grillezési idő - 10–30 perc (a hús méretétől és típusától függően).
Füstölés: A rendelkezésre álló füstölő típusától függően a forgácsot a füstgenerátorba vagy magába a füstölőbe - az erre kijelölt helyre -, esetleg a tűztérbe, az izzó fa köré kell helyezni.
A forgács ideális füstgenerátorban való használatra. Egy ilyen füstgenerátor használata a legprofibb eredményt biztosítja – kiváló ízű, aromájú és színű késztermékeket.
Figyelem: A füstölő és a grill kezelését kizárólag felnőttek végezzék, a tűzvédelmi előírások betartásával, miután megismerkedtek az adott berendezés használati útmutatójával és a forgács használatára vonatkozó ajánlásokkal. A forgács meggyújtásakor és utántöltésekor, a grill, a füstölő vagy a füstgenerátor működése közben legyen óvatos, hogy elkerülje az esetleges égési sérüléseket. Ügyeljen arra, hogy a felhevült berendezésekhez gyermekek és háziállatok ne férjenek hozzá.
A forgácsot száraz, hűvös helyen kell tárolni.
A kínálatunkban elérhető füstölőforgácsok pozitív minősítésekkel rendelkeznek: a Hús- és Zsiradékipari Intézet, az Állami Higiéniai Intézet, valamint az Állami Közegészségügyi Intézet részéről.
A készlet 5 x 450 g-os füstölőforgács-csomagot tartalmaz.